Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022

ΤΟΥΡΚΟΛΥΒΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΡΑΞΙΑ

«Τα σύνορα των χωρικών υδάτων της Αιγύπτου ξεκινούν από τα χερσαία σύνορα Αιγύπτου – Λιβύης στο σημείο Νο. 1 για απόσταση 12 ναυτικών μιλίων φτάνοντας στο σημείο Νο. 8, και έτσι η δυτική θαλάσσια συνοριακή γραμμή της Αιγύπτου εκτοξεύεται από το σημείο Νο. 8 προς την κατεύθυνση του βορρά», αναφέρεται στο διάταγμα, το οποίο δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Όπως καταδεικνύει το διάταγμα, η Αίγυπτος φαίνεται να κινείται με γνώμονα την Ελληνοαιγυπτιακή Συμφωνία οριοθέτησης ΑΟΖ του 2020, αμφισβητώντας εμπράκτως το παράνομο Τουρκολυβικό Μνημόνιο.

Σε μια κίνηση που αποτελεί «σφήνα» στο τουρκολιβυκό μνημόνιο προχώρησε η Αίγυπτος με το Προεδρικό Διάταγμα που εξέδωσε την Τρίτη (13/12), με την υπογραφή του προέδρου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι και το οποίο καθορίζει μονομερώς τα θαλάσσια σύνορα με τη Λιβύη.
Ενώ εμείς κλαιγόμαστε μόνοι μας οι άλλοι παράγουν εξωτερική πολιτική. Το υπουργείο εξωτερικών και η κυβέρνηση μας περιμένουν από τις ξένες χώρες να βοηθήσουν την Ελλάδα όπως η Αίγυπτος, η Γαλλία, η ΗΠΑ. Εμείς παράλληλα διαφημίζουμε την Τούρκικη προπαγάνδα και γλώσσα μέσα από τα ιδιωτικά αλλά και κρατικά ΜΜΕ. Η Προβολή από τα ελληνικά ΜΜΕ των Τουρκικών θέσεων και των δηλώσεων του κάθε Τούρκου παρατρεχάμενου εκπέμπουν πνεύμα ηττοπάθειας. Η πλήρης απραξία του Ελληνικού υπουργείου εξωτερικών αγγίζει τα όρια της εθνικής μειοδοσίας.
1

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: