Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΔΕΚΑΣΤΟΣ ΤΥΦΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

 



  Ο βόθρος που λέγεται Ελληνική δικαιοσύνη είναι μεγάλος, ανοικτός και βρωμάει εδώ και πολλά χρόνια. Προσωπικά άρχισα να παρακολουθώ τους "αθλίους" από το 1989 όταν έπεσε στα χέρια μου μια απόφαση του ΣτΕ με την οποία οι δικαστικοί θα έπρεπε να λάβουν τις "αποδοχές" των γιατρών του ΕΣΥ. Ποιες αποδοχές; Οι ίδιοι οι δικαστικοί είχαν διογκώσει κάποιες εικονικές αποδοχές Δ/ντων γιατρών ΕΣΥ 10ετίας μαζί με τις εφημερίες και τα επιδόματα άγονης περιοχής και άγονης ειδικότητας. Και να σκεφθεί κανείς ότι τότε που έκαναν την αγωγή τους οι δικαστικοί το ΕΣΥ διένυε τον 2ο χρόνο λειτουργίας του. Χρησιμοποίησαν ψευδή στοιχεία όπως και απέκρυψαν δικές τους αποδοχές ώστε η σύγκριση με αυτές των γιατρών του ΕΣΥ να διογκωθούν υπέρ τους. Την απόφαση αυτή του ΣτΕ δυστυχώς την έκαναν βιομηχανία και την επανέλαβαν πολλές φορές. Όταν πια δεν τους ικανοποιούσαν οι "αποδοχές" των γιατρών του ΕΣΥ έβαλαν στον στόχο τους τις αποδοχές του προέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής Τηλεπικοινωνιών που ήταν πολύ μεγαλύτερες και φυσικά το ΣτΕ τους "δικαίωσε". Παράλληλα έκαναν και τους εκβιασμούς τους.

Βέβαια αν ανατρέξουμε στο παρελθόν θα ανακαλύψουμε πολλές ανάλογες περιπτώσεις δικαστικής αυθαιρεσίας με πολιτικές διαστάσεις ή και όχι. Από την δίκη του Κολοκοτρώνη, τις δίκες της μεταπολεμικής και μεταεμφυλιακής περιόδου, τις δίκες επί χούντας, μέχρι την δίκη του Παγκρατίδη και Σερεσλή και την δίκη του Αιώνα.

Ο Αποθανών και καταγγέλλων την τότε αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου αναφέρεται σε γεγονότα του Σεπτέμβρη του 2014 όταν δεν υπήρχε πολιτική διάσταση ούτε στα πρόσωπα ούτε και στην υπόθεση.

Ας διαβάσουμε προσεκτικά και ας ακούσουμε το ηχητικό έτσι για την ιστορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: