Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΗΣ AstraZeneca ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


 Τα "παιχνίδια" με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Με πρόσχημα την μη κάλυψη των ατόμων με ηλικία άνω των 65 ετών από το εμβόλιο της AstraZeneca, το εμβολιαστικό πρόγραμμα και στην Ελλάδα παρέκαμψε τις ηλικιακές ομάδες 65 - 75, τα άτομα υψηλού κινδύνου, και τα αυξημένου κινδύνου, και προχώρησε στον εμβολιασμό ατόμων 60 - 64 ετών ανεξάρτητα αν έχουν συνοσηρότητες ή όχι.

Τώρα έρχονται σιγά - σιγά και μας προετοιμάζουν στην ιδέα ότι το συγκεκριμένο εμβόλιο είναι κατάλληλο και για μεγαλύτερες ηλικίες.

Έτσι όμως που προχωράει το εμβολιαστικό πρόγραμμα τα άτομα ηλικίας 65 - 69 θα εμβολιαστούν προς το τέλος Μαΐου. Αν τα άτομα αυτά εμβολιαστούν με το εμβόλιο της AstraZeneca τότε την δεύτερη δόση θα την κάνουν μετά από 3 μήνες δηλαδή προς τα τέλη Αυγούστου. Συνεπώς θα θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένα κοντά στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Συμπέρασμα: άτομα ηλικίας 65 - 75 ετών πολλά εκ των οποίων χαρακτηρίζονται λόγω και άλλων νοσημάτων αυξημένου κινδύνου θα παραμένουν για ακόμα 6 - 7 μήνες ευάλωτα στον Κορωναϊό.

Πρόταση: Τα άτομα αυτά να εμβολιαστούν με κάποιο από τα άλλα εμβόλια, και το AstraZeneca να συνεχίζει να χορηγείται σε νεαρότερες ηλικίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: