Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Η ΤΥΧΗ ΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

Πριν από ένα χρόνο περίπου ο ανεκδιήγητος Γεωργιάδης «έκλεισε» επτά «μικρά» νοσοκομεία στην Αττική βάζοντας τους εργαζόμενους και ασθενείς σε περιπέτειες. Τις συνέπειες αυτής της ενέργειας θα τις δούμε και θα συνειδητοποιήσουμε πλήρως μετά από ένα με δύο χρόνια.


Γιατί τα έκανε όλα αυτά ο Γεωργιάδης; Για λόγους οικονομίας ή για λόγους μεταρρύθμισης του ΕΣΥ; Όχι βέβαια, αλλά για να εξυπηρετήσει την μνημονική υποχρέωση που προέβλεπε την υποχρεωτική διαθεσιμότητα εντός του 2013 3.500 δημοσίων υπαλλήλων, και ο αριθμός αυτός εξευρέθη από τον «Πρόθυμο» Γεωργιάδη και το υπουργείο Υγείας.

Τα 7 αυτά νοσοκομεία στην ουσία δεν έκλεισαν. Κτιριακά παρέμειναν ως είχαν αλλά η παροχή υπηρεσιών που προσφέρουν είναι κάτι μεταξύ ιατρείων ΕΟΠΥΥ και κέντρων Υγείας.

Στην επαρχεία έχει επιλεγεί άλλη μέθοδος «κλεισίματος» των Νοσοκομείων. Η συνεχής υποβάθμιση της λειτουργίας τους, με κατάργηση θέσεων, με μη αναπλήρωση καινών λόγω συνταξιοδοτήσεων, με μη διορισμό γιατρών, με μη χρηματοδότηση. Άρα σε 2-3 χρόνια θα «πέσουν» σαν ώριμα φρούτα, και σάπια πια θα οδηγηθούν σε κατάργηση.

Μια ματιά στα Νοσοκομεία, Μεσολογγίου, Ρεθύμνου, Κιλκίς, κ.λ.π. θα σας πείσει.



http://www.nonews-news.blogspot.gr/2014/07/blog-post_586.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια: