Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

MIΣΟΤΥΦΛΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Προς απαλλαγή Ντόρας για το πόθεν έσχες


Ανοίγει ο δρόμος για την απαλλαγή και της Ντόρας Μπακογιάννη σχετικά με την υπόθεση της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες που αφορά στο ένα εκατομμύριο δολάρια, μετά το απαλλακτικό βούλευμα που εξέδωσαν οι δικαστές του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών για το σύζυγό της Ισίδωρο Κούβελο.

Ο εισαγγελέας , όπως είναι γνωστό, είχε εισηγηθεί την παραπομπή στο εδώλιο του κ. Κούβελου για άμεση συνέργεια σε ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες, ωστόσο οι δικαστές που είχαν και τον τελευταίο λόγο αποφάνθηκαν ότι δεν πρέπει να γίνει κατηγορία εναντίον του λόγω ελλείψεως δόλου.

Το αδίκημα, το οποίο διώκεται σε βαθμό κακουργήματος αφορά ένα εκατομμύριο. δολάρια, από ρευστοποίηση μετοχών στις ΗΠΑ ,το οποίο δεν δηλώθηκε στο πόθεν έσχες του 2011 (χρήση 2010).

Υπενθυμίζεται ότι την αποκάλυψη είχε κάνει ο επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, Παναγιώτης Νικολούδης, ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία με είχε καταθέσει και σχετική αναφορά στον Άρειο Πάγο.



Σε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών, χωρίς αναστολή, και χρηματικό πρόστιμο 520.000 ευρώ καταδικάστηκε ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος για ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες». Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε μάλιστα, τη δήμευση του περιβόητου ακινήτου στην οδό Αρεοπαγίτου.

Ανεξάρτητος, αδέκαστος, μισότυφλη δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: