Τρίτη 29 Απριλίου 2014

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 1986

Οι παλιότεροι ας θυμηθούμε τις εκλογές του 1986. Οι εκλογές αυτές ήταν καθοριστικές για την μετέπειτα τοπική αυτοδιοίκηση. Όχι μόνο για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών αλλά και δημιουργία πολιτικής πιο μικροκομματικής και από αυτή που ασκούσαν τα κατεστημένα πολιτικά κόμματα της μεταπολίτευσης.


Μετά το 1986 η τοπική αυτοδιοίκηση αυτοεξευτέλησε τον όρο τοπική αυτοδιοίκηση και τον αντικατέστησε με τα συνώνυμα: ρουσφετολογία, διαφθορά, παραγοντισμός, υπόκοσμος, διαπλοκή, σκουπίδια, απεργίες με σκουπίδια, χωματερές, αυθαιρεσία, με λίγα λόγια αθλιότητα.

Να θυμηθούμε ότι εκείνες τις εκλογές τις κέρδισαν: στην Αθήνα ο Έβερτ, στον Πειραιά ο Ανδριανόπουλος, στην Θεσσαλονίκη ο Κούβελας.

Να θυμίσουμε ότι εκείνες τις εκλογές αυτοί οι ακροδεξιοί δήμαρχοι τις κέρδισαν με σύμμαχο την τότε αυτοαποκαλούμενη αριστερά που εκφραζόταν από το ΚΚΕ.

Να θυμηθούμε ότι προκειμένου το ΚΚΕ να ψηφίσει στον δεύτερο γύρο των εκλογών τους δημοκρατικούς υποψήφιους ζητούσε σαν αντάλλαγμα την απλή αναλογική στις βουλευτικές εκλογές.

Να θυμηθούμε ότι την τελική άρνηση του ΚΚΕ στην ψήφιση των δημοκρατικών υποψηφίων την ανακοίνωσε ο Μίμης Ανδρουλάκης.

Να θυμηθούμε ότι στα ψηφοδέλτια του δεύτερου γύρου

των δημοτικών του 1986 βρέθηκαν ψηφοδέλτια με ύβρεις, με προφυλακτικά, με κόπρανα.

Να θυμηθούμε την κατάντια των μεγαλύτερων δήμων της χώρας μετά τις εκλογές του 1986, όπως και την κατάντια της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ας τα θυμηθούμε όλα αυτά σήμερα πριν τις δημοτικές εκλογές του 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια: