Σάββατο 5 Απριλίου 2014

ΓΚΕΜΠΕΛΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

Το μέγεθος της Γκεμπελικής προπαγάνδας.


Το 2005 η Συλβάνα Ράπτη, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τότε, έκανε επερώτηση στην βουλή σχετικά με την πράξη ενός υπουργού της κυβέρνησης της Ν.Δ. του Σάββα Τσιτουρίδη.

Τι είχε κάνει ο συγκεκριμένος υπουργός; Πήρε παραμάσχαλα τον τότε υφυπουργό παιδείας και πήγαν να βρουν τον πρύτανη της Παντείου ώστε να τακτοποιήσει την μεταγραφή του υιού Τσιτουρίδη από την Κρήτη στην Πάντειο. Πράγμα που και τελικά έγινε.

Η δεξιά προπαγάνδα τότε με ενορχηστρωτή τον Ρουσόπουλο και εκτελεστές τα παπαγαλάκια στα τηλεοπτικά ΜΜΕ όπως ο Χατζηνικολάου μετέτρεψαν την «είδηση» της μεταγραφής του υιού του Τσιτουρίδη σε «είδηση» την προ έτους μεταγραφή της κόρης του Βούγια στο Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης.

Τις επόμενες μέρες στα περισσότερα κανάλια αντί να παίζει σαν είδηση η κατάχρηση εξουσίας του Τσιτουρίδη προς όφελος του υιού του, «έπαιζε» μόνο η μεταγραφή της κόρης του Βούγια.

Ήταν τότε τόσο έντονη η προπαγάνδα ( όπως έλεγε και ο Γκέμπελ: «στο τέλος κάτι θα μείνει» ) ώστε μετά από χρόνια όταν ο Παύλος Τζίμας αναφέρθηκε στο γεγονός του Τσιτουρίδη είπε: « η μεταγραφή της κόρης του Τσιτουρίδη» και όχι του υιού του Τσιτουρίδη.

Έτσι και τώρα τα τηλεοπτικά ΜΜΕ την υπόθεση Μπαλτάκου μέσω της ίδιας της δεξιάς προπαγάνδας προσπαθούν να την μετατοπίσουν σε υπόθεση ΣΥΡΙΖΑ, Παναγούλη, Ραχήλ Μακρή κ.λ.π. ώστε σε λίγο να ξεχάσουμε εντελώς τον εκ «γενετής αντικομουνιστή» Μπαλτάκο και να μιλάμε για τον κακό ΣΥΡΙΖΑ και τον Χρυσαυγήτη Παναγούλη.

Ο ορισμός της προπαγάνδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: