Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ

ΘΑ ΞΑΝΑΖΗΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΣΚΗΝΕΣ ΜΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ

ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΟΣΚΩΤΑ. ΤΟ ΠΑΡΑ ΚΑΤΩ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΜΕ ΤΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΜΕΡΕΣ 1991. ΛΕΙΠΕΙ ΕΝΑΣ Ο ΣΙΦΑΚΑΚΗΣ.

Ο ΜΑΜΑΝΕΑΣ καταδικάστηκε σε άλλη περίπτωση για εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών, ενώ οι Αξιότιμοι Σιφακάκης και Γρυλλάκης ( όχι ο Στρατηγός ) για «προστασία» νυκτερινών κέντρων.

Δείτε όμως σ’ αυτή την δίκη ποιους είχαν αυτά τα καλόπεδα υπερασπιστές:

Αθώοι Γρυλλάκης Μαμανέας
ΑΘΗΝΑ, 25.-
ΤΟ τριμελές πλημμελειοδικείο Αθηνών αθώωσε το γνωστό πρώην σωματοφύλακα του Γ. Κοσκωτά, Βασ. Μαμανέα και τον επίσης γνωστό στρατηγό εν αποστρατεία Νίκο Γρυλλάκη που κατηγορούνταν για ψευδορκία ο πρώτος και για ηθική αυτουργία στο αδίκημα και ο δεύτερος.
Το αδίκημα της ψευδορκίας, σύμφωνα με την κατηγορία, ο Μαμανέας το είχε διαπράξει κατά την εξέτασή του ως μάρτυρας στο Ειδικό Δικαστήριο στη δίκη του σκανδάλου της Τράπεζας Κρήτης. Είχε μεταξύ άλλων καταθέσει όπως είναι γνωστό, ότι είδε το φίλο, του τότε πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου, Γεώργιο Λούβαρη, να παραλαμβάνει από άνδρες του Γιώργου Κοσκωτά ένα κουτί από "πάμπερς" γεμάτο πεντοχίλιαρα.
Αργότερα, τον Οκτώβριο του 1993 όμως, από τις φυλακές Κορυδαλλού που κρατείται μετά την καταδίκη του σε 10ετή κάθειρξη για ναρκωτικά, έστειλε επιστολή στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" με την οποία ανακαλούσε όλα όσα είχε πει τόσο στο Ειδικό Δικαστήριο περί "πάμπερς" κ.λ.π., όσο επίσης, στον εφέτη - ειδικό ανακριτή κ. Σκαρλάτο, καθώς και στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής.
Υποστήριζε ειδικότερα, με την επιστολή του ότι η κατάθεσή του στη δίκη του Ειδικού Δικαστηρίου, είχε υπαγορευθεί από τον στρατηγό Γρυλλάκη και ακόμα ότι για το θέμα αυτό τον είχαν συμβουλεύσει σχετικά οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κύριοι Κατσαρός και Μπρατάκος.
Για το θέμα της δημοσίευσης της επιστολής αυτής, είχε διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση η οποία ολοκληρώθηκε και στη συνέχεια σχηματίσθηκε δικογραφία και ασκήθηκε ποινική δίωξη για ψευδορκία κατά του Μαμανέα και για ηθική αυτουργία κατά του Γρυλλάκη.
Μάρτυρες - βουλευτές
Χθες, με την έναρξη της δίκης το τριμελές πλημμελειοδικείο, ο Μαμανέας δήλωσε ότι όσα είχε καταθέσει στο Ειδικό Δικαστήριο, αλλά και στην προανάκριση και ανάκριση για την υπόθεση του σκανδάλου Κοσκωτά είναι αλήθεια.
Μάρτυρες του κατηγορητηρίου εξετάσθηκαν στο δικαστήριο οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κύριοι Νικόλαος Κατσαρός, Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος, Αγγελος Μπρατάκος, Γεώργιος Καρατζαφέρης, Αλέξανδρος Παπαδόγγονας, καθώς επίσης και οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Ρίζος και Πέτρος Κασιμάτης.
Ο δημοσιογράφος κ. Δημήτρης Ρίζος, είπε στην κατάθεσή του ότι δύο μήνες πριν είχε δημοσιευθεί στην εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος" συνέντευξη του Μαμανέα, χωρίς όμως να δηλώνεται η ταυτότητά του και τα είχε πει όλα όσα είπε και στο Ειδικό Δικαστήριο αργότερα και ότι δεν είχαν αυτά διαψευσθεί.
Ο κ. Κατσαρός στην κατάθεσή του, εξάλλου, είπε δύο μήνες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, ένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ του είχε εκμυστηρευθεί ότι κάτι ετοίμαζαν στις φυλακές με τον Μαμανέα.
Επίσης, ο βουλευτής κ. Γιώργος Καρατζαφέρης, είπε ότι είχε πληροφορίες ότι στις φυλακές ο Μαμανέας, ετοίμαζε την ανάκληση όσων είχε πει στο Ειδικό Δικαστήριο και τούτο για να συκοφαντηθούν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και να διευκολυνθεί έτσι το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές.
Στην απολογία του ο κ. Γρυλλάκης είπε ότι δεν γνώριζε καθόλου στην αρχή τον Μαμανέα και όταν αυτόν τον γνώρισε αργότερα και μετά τη δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο. Ο Μαμανέας, εξάλλου, επανέλαβε και πάλι ότι όσα είπε πει στο Ειδικό Δικαστήριο είναι αλήθεια και το δικαστήριο ύστερα από σχετική πρόταση του εισαγγελέα έκρινε και τους δύο αθώους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: