Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ



Είναι φοβερό! Αυτό το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους υπερασπίζεται μετά σθένους το δημόσιο συμφέρον όσο κανείς άλλος. Τίποτα δεν του ξεφεύγει. Νομίζω έτσι ακριβώς υπερασπίσθηκε το δημόσιο συμφέρον και στην περίπτωση της υπόθεσης Βατοπεδίου.
Τι ανακάλυψαν οι λεβέντες του Ν.Σ.Κ τώρα; Ότι οι μόνοι που δεν δικαιούνται 25 ημέρες κανονική άδεια σε όλο τον δημόσιο τομέα είναι οι ΓΙΑΤΡΟΙ του ΕΣΥ. Αυτοί δικαιούνται μόνο 22 ημέρες. Άρα τα τελευταία χρόνια οι γιατροί «έκλεβαν» 3 ημέρες τον χρόνο.
Την γνωμοδότηση αυτή με αρ. 58/2009 του Β’ Τμήματος του Ν.Σ.Κ βεβαίως την έκανε αμέσως αποδεκτή ο καταλληλότερος υπουργός υγείας Αβραμόπουλος.
Δεν θα σχολιάσω το σκεπτικό της απόφασης ( στηρίζεται στον αρχικό νόμο του ΕΣΥ του 1983 και 1992 όπου όμως τότε όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι έπαιρναν 22 ημέρες κανονική άδεια , ενώ η αύξηση σε 25 έγινε για όλους πολύ αργότερα ), αλλά θα αναφέρω την σύνθεση του Β’ τμήματος του Ν.Σ.Κ.

Πρόεδρος: Ιωάννης Πράσινος, Αντιπρόεδρος Ν.Σ.Κ.

Νομικοί Σύμβουλοι: Βλάσιος Βούκαλης, Βασίλειος Σουλιώτης, Ανδρέας Χαρλαύτης, Παρασκευάς Βαρελάς, Σπυρίδων Παπαγιαννόπουλος, Αικατερίνη Γρηγορίου, Κουήν Χουρμουζιάν.

Εισηγήτρια: Ευσταθία Τσαούση – Παρεδρος Ν.Σ.Κ.

1 σχόλιο:

xaduara είπε...

υπαρχουν νομοι που θεωρω (και παρα πολλα αλλα ατομα( πως ειναι αδικοι και μαλιστα αντισυνταγματικοι. πως μπορουμε να προσφυγουμε κατα αυτων των νομων ?