Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

ΜΑΥΡΑ ΜΑΝΤΑΤΑ


ΑΠΟ: http://www.agorapress.gr/

Θα κορυφωθεί φέτος η εκμετάλλευση των ξενοδοχοϋπαλλήλωνΆσχημες και ασύμφορες φαίνεται να είναι οι συνθήκες στις οποίες δουλεύουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου κ. Γιώργο Νικολουδάκη. Οι κακές αυτές συνθήκες οφείλονται σύμφωνα με τον κ. Νικολουδάκη στις συμπεριφορές εκμετάλλευσης από πλευράς ενός μεγάλου ποσοστού ξενοδόχων προς τους εργαζόμενους που απασχολούν στις ξενοδοχειακές τους μονάδες. Στο όνομα της «οικονομικής κρίσης» οι εργαζόμενοι υποχρεώνονται να υπογράφουν λιγότερες ώρες από αυτές που πραγματικά εργάζονται ενώ σε περίπτωση που αρνηθούν θα μείνουν χωρίς δουλειά.
Το έργο της καταπάτησης των συλλογικών συμβάσεων και των δικαιωμάτων των ξενοδοχοϋπαλλήλων πρόκειται να ολοκληρωθεί σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι φήμες που λένε ότι φέτος η καλοκαιρινή σεζόν πρόκειται να κλείσει το Σεπτέμβρη αντί για τον Οκτώβρη όπως γινόταν μέχρι πέρυσι.
Εκτός Ταμείου Ανεργίας και χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κινδυνεύουν λοιπόν να μείνουν οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία εάν λάβει κανείς υπ´ όψιν του όλα τα παραπάνω καθώς ενδέχεται να μην καταφέρουν να συμπληρώσουν τα 110 ένσημα που σύμφωνα με τον τελευταίο νόμο απαιτούνται. Ως αλυσιδωτή αντίδραση όλων αυτών παρουσιάζεται η μείωση της ποιότητας της παροχής υπηρεσιών στα ξενοδοχεία με αποτέλεσμα οι δυσαρεστημένοι τουρίστες να μην προτιμήσουν πάλι το Ρέθυμνο ως καλοκαιρινό προορισμό αλλά και να αναπαράγουν και στη χώρα τους τις κακές εντυπώσεις τους.
Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι στις ξενοδοχειακές υπηρεσίες απασχολούνται πάνω από 6.500 άτομα, στο Νομό Ρεθύμνου, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου.Ε.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: