Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Η ΣΥΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ






Έχουν περάσει πολλά χρόνια, 79 νομίζω, από τότε που ένας φέρελπις συντάκτης έστειλε το ρεπορτάζ για τον εορτασμό της Παναγίας της Τήνου το 1940 στην εφημερίδα του. Ήταν πολύ αναλυτικός για τον εορτασμό αλλά από το ρεπορτάζ του έλειπε ο τορπιλισμός της «ΈΛΛΗΣ». Απλούστατα ο συντάκτης έκανε το ρεπορτάζ από την Αθήνα και το έβγαλε από το μυαλό του.
Τότε η «είδηση» έτρεχε με ατμόπλοια και γαϊδούρια, ενώ τώρα τρέχει με μεγάλες ταχύτητες στο internet. Τίποτε δεν έχει καταλάβει απ’ όλα αυτά ο Ψυχάρης και ο Πρετεντέρης του «ΒΗΜΑΤΟΣ»;
Τα έβαλε με την αναξιοπιστία των Blogs λόγω της μετάδοσης των exit poll των ευρωεκλογών. Πριν αλέκτωρ λαλήσει απέδειξε πόσο σοβαρή και αξιόπιστη είναι η εφημερίδα που διευθύνει. Σήμερα έρχεται και ζητάει συγνώμη από τους αναγνώστες για το Φανταστικό ρεπορτάζ από την άφιξη του Ερντογάν στην Αθήνα με αφορμή τα εγκαίνια του νέου μουσείου της Ακρόπολης που δημοσίευσε η εφημερίδα του.
Ποια συγνώμη θα ζητήσει από τους εργαζόμενους της εφημερίδας όταν οι αναγνώστες θα τους γυρίσουν την πλάτη και η εφημερίδα θα κλείσει όπως ο και ο «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ».
Βέβαια ο Ψυχάρης θα βολευτεί σε κάποια κρατική θέση ή στην κρατική τηλεόραση, όπως έκανε ο Φιντανίδης της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ», και ο Πρετεντέρης το ίδιο παράλληλα με το MEGA, και θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν τις παχυλές αμοιβές τους. Με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στο «ΒΗΜΑ» τι θα γίνει; Θα τους φάει η μαρμάγκα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: