Κυριακή 14 Ιουνίου 2009

Ο ΚΑΤΑΛΗΛΛΟΤΕΡΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ




Τι έλεγε ο καταλληλότερος Πρωθυπουργός και μέγας μπαρουφολόγος πριν απο 15 ημέρες:



ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΛΛΑΔΑ
Καραμανλής: «Έτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε τις πυρκαγιές του καλοκαιριού»
Επαναπροσλήφθηκαν 5.500 εποχικοί υπάλληλοι που διαθέτουν ιδιαίτερα πλούσια εμπειρία στη δασοπυρόσβεση
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009
Τελευταία ενημέρωση: 01/06/2009 13:11

Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Χαλάνδρι, επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής και ενημερώθηκε για την προετοιμασία που έχει γίνει, ώστε το Πυροσβεστικό Σώμα να ανταποκριθεί στην αποστολή του και στη φετινή αντιπυρική περίοδο.
Ο κ. Καραμανλής είπε ότι το Πυροσβεστικό Σώμα είναι έτοιμο να επιτελέσει το καθήκον του και αυτό το καλοκαίρι, τόσο από πλευράς μέσων, όσο και από πλευράς στελεχιακού δυναμικού. Η σημασία της αποστολής αυτής, είπε ο πρωθυπουργός, είναι η προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών, η προστασία του περιβάλλοντος, του δασικού μας πλούτου, σε μια περίοδο που η ραγδαία κλιματική αλλαγή δημιουργεί απρόβλεπτες και εξαιρετικά επικίνδυνες συνθήκες.
Για τη φετινή αντιπυρική περίοδο διασφαλίσαμε, τόνισε ο κ. Καραμανλής, την περαιτέρω ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων καθώς στον υπάρχοντα στόλο των 1.500 υδροφόρων οχημάτων προστέθηκαν 68 καινούργια και πρόκειται να παραληφθούν σύντομα ακόμη 50. Επιπλέον εντάχθηκαν και 45 βοηθητικά οχήματα. Σε ό,τι αφορά τα εναέρια μέσα, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως είναι γνωστό ότι η χώρα μας διαθέτει έναν από τους μεγαλύτερους στόλους μέσων αεροπυρόσβεσης διεθνώς και για την περαιτέρω ενίσχυση αυτού του στόλου ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός για τη μίσθωση 16 ελικοπτέρων.
Σε ό,τι αφορά στο προσωπικό, τόνισε πως ολοκληρώθηκε η πρόσληψη 553 νέων πυροσβεστών οι οποίοι ενσωματώθηκαν στη δύναμη του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ στα μέσα Μαΐου εισήλθαν στη σχολή ακόμη 240 νέοι δόκιμοι πυροσβέστες. Επαναπροσλήφθηκαν πρόσθεσε, 5.500 εποχικοί υπάλληλοι που διαθέτουν ιδιαίτερα πλούσια εμπειρία στη δασοπυρόσβεση. Σημαντικό ρόλο, σημείωσε, παίζουν οι εθελοντές οι οποίοι κάθε φορά σπεύδουν να συνδράμουν το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος. Τους τιμούμε είπε, τους ευχαριστούμε και τους ενθαρρύνουμε μέσω προγραμμάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: