Σάββατο 25 Ιουλίου 2009

ΝΕΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΓΡΙΠΗΣ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ





Κρούσμα του ιού της νέας γρίπης σε γιατρό του Νοσοκομείου Ρεθύμνου25/07/09
Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού της νέας γρίπης στο Ρέθυμνο διαπιστώθηκε σε γιατρό του Νοσοκομείου, η οποία λαμβάνει θεραπεία κατ’ οίκον και δεν συντρέχει σύμφωνα με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, λόγος ανησυχίας για την υγεία τόσο της ίδιας όσο και των ανθρώπων που έχουν έρθει σε επαφή μαζί της.
Η γιατρός που διαμένει στο Ηράκλειο και εργάζεται στο Νοσοκομείο του Ρεθύμνου, εκδήλωσε τα πρώτα συμπτώματα με υψηλό πυρετό την προηγούμενη Κυριακή το βράδυ, κατά τη διάρκεια της εργασίας της.
Τη Δευτέρα ο πυρετός επέμενε, και επιστρέφοντας στο Ηράκλειο έκανε τις απαραίτητες εξετάσεις, με λήψη επιχρίσματος. Από το Ινστιτούτο ΠΑΣΤΕΡ που επεξεργάστηκε το δείγμα, ελήφθη η απάντηση, την Πέμπτη 23 Ιουλίου, πως είναι θετική στον ιό.
Η γιατρός ήδη είχε ξεκινήσει την ενδεδειγμένη θεραπεία κατ’ οίκον, ενώ εξετάστηκαν οι συνάδελφοί της και το συγγενικό της περιβάλλον, χωρίς ωστόσο να παρουσιάσει κανείς συμπτώματα. Η ίδια βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας και είναι απύρετη.
Στο Νοσοκομείο πάρθηκαν τα απαραίτητα μέτρα από την πρώτη στιγμή και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Διοίκησης, «επειδή έχουν παρέλθει αρκετές ημέρες από την εκδήλωση των συμπτωμάτων και δεν έχει εμφανιστεί νέο κρούσμα είναι αμελητέα η πιθανότητα διασποράς της νόσου».
Η μόλυνση της γιατρού από τον ιό, εκτιμάται ότι προήλθε κατά την επίσκεψή της στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών σε νοσοκομείο γειτονικού νομού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: