Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

ΤΠΔΥ

ΤΠΔΥ
23/07/2009Δάνειο 200 εκατ. ευρώ θα συνάψει το Ταμείο Δημοσίων Υπαλλήλων, δήλωσε η Φ.Πετραλιά(in.gr)

Το Ταμείο Δημοσίων Υπαλλήλων θα συνάψει δάνειο ύψους 200 εκατ. ευρώ, με εγγύηση του Δημοσίου, δήλωσε η υπουργός Απασχόλησης Φ.Πετραλιά, την Πέμπτη.
Η κ. Πετραλιά, μιλώντας στο Mega, τόνισε πως κανένα άλλο Ταμείο δεν αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα.
Το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, ωστόσο, θα προχωρήσει στη λήψη δανείου, προκειμένου να καταβληθεί το εφάπαξ σε 15.800 δικαιούχους.
Όπως σημειώνει η εφημερίδα Ελευθεροτυπία, η απόφαση ελήφθη την Τετάρτη στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου, απουσία του εκπροσώπου της ΑΔΕΔΥ, που διαφωνεί με αυτήν την επιλογή.
Παράλληλα, αν και η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Ταμεία υποστηρίζει ότι τα χρέη των Ταμείων έχουν εκτιναχθεί σε δυσθεώρητα ύψη (5 δισ. ευρώ), καθιστώντας προβληματική την καταβολή εφάπαξ και συντάξεων, η υπουργός Απασχόλησης αρνήθηκε ότι υπάρχει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα σε άλλο Ταμείο.
Υπογράμμισε, πάντως, πως υπάρχει ζήτημα υστέρησης εισφορών στο ΙΚΑ το τελευταίο τρίμηνο και προανήγγειλε «σαφάρι» για τις οφειλές.
Συγκεκριμένα, επισήμανε πως εντός της εβδομάδας αρχίζει η αποστολή εξώδικων προς τους μεγάλους οφειλέτες του ΙΚΑ που δεν προχώρησαν σε ρύθμιση των οφειλών τους προς το Ταμείο.
Η κ. Πετραλιά δήλωσε, ακόμη, ότι την επόμενη εβδομάδα θα είναι έτοιμο το νομοσχέδιο που προβλέπει το διαχωρισμό των τομέων ασφάλισης και υγείας του ΙΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: