Κυριακή 6 Ιουλίου 2008

Ο ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ




Μόνο δέκα μέρες το μήνα υπερωριακή εργασία των γιατρών;05/07/08
Εντολή από το υπουργείο υγείας έλαβε η Διοίκηση του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, για τη διεξαγωγή των εφημεριών των γιατρών και για το δεύτερο εξάμηνο όπως το πρώτο του 2008, παρά το γεγονός ότι οι γιατροί έχουν δηλώσει ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται να εργαστούν πέρα από το νόμιμο καθεστώς εφημεριών, όπως ορίζουν τα Προεδρικά Διατάγματα, εναρμονιζόμενοι με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Ο κ. Αγάπιος Ακουμιανάκης, μιλώντας στην Κρητική Επιθεώρηση πιστοποίησε πως η Διοίκηση έχει λάβει έγγραφο από το υπουργείο για τη συνέχιση των εφημεριών βάσει της τροπολογίας του υπουργού, αν και από το Ελεγκτικό Συνέδριο αυτή κρίθηκε μη σύννομη. Το υπουργείο "διαβεβαιώνει" κατά τον κ. Ακουμιανάκη πως, οι επιπλέον του νόμιμου ορίου, εφημερίες θα πληρωθούν κανονικά.
Ωστόσο η επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου έχει υπογράψει τα εντάλματα του Απριλίου, θα υπογράψει και αυτά του Μαΐου, εφόσον έχει δοθεί το "πράσινο φως" από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αλλά, δεν έχει λάβει εντολή να υπογράψει εντάλματα του δευτέρου εξαμήνου.
Υπενθυμίζουμε πως οι γιατροί του Νοσοκομείου του Ρεθύμνου, όπως και οι συνάδελφοί τους της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ, του νομού Χανίων, μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κατέθεσαν πρόγραμμα εφημεριών για τον Ιούλιο, σύμφωνο με την απόφαση του Συνεδρίου και των Προεδρικών Διαταγμάτων. Δηλαδή 48 και 56 ώρες εβδομαδιαίως αντίστοιχα για τους ειδικευμένους και ειδικευόμενους γιατρούς. Έχουν τονίσει επίσης με την πρόσφατη ανακοίνωσή τους πως αν υποχρεωθούν από τη Διοίκηση να εργαστούν πέραν του νόμιμου ωραρίου, δεν θα το πράξουν παρά μόνο αν εξασφαλιστεί από τη Διοίκηση η αμοιβή τους.
Πρακτικά βάσει της απόφασης των γιατρών, θα πραγματοποιούνται εφημερίες στο Νοσοκομείο του Ρεθύμνου, μόνο τις δέκα πρώτες ημέρες του μήνα.
Από την επόμενη Πέμπτη λοιπόν, αναμένεται να ανακύψει πρόβλημα, εφόσον οι γιατροί επιμείνουν στη θέση τους και η Διοίκηση επιμείνει για την υπερωριακή εργασία τους χωρίς να υπάρχει διασφάλιση της αμοιβής τους.
ΧΑΡΑ ΒΗΛΑΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: