Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Τέλος οι στροφές για Τρίπολη - Μεγαλόπολη


http://www.enet.gr/

Κατά 15 λεπτά συντόμευσε η διαδρομή Τρίπολη - Μεγαλόπολη και πλέον οι στροφές που ταλαιπωρούσαν τους οδηγούς αποτελούν παρελθόν, χάρη στο νέο τμήμα Αθήναιο - Λεύκτρο, το οποίο δόθηκε χθες στην κυκλοφορία.
Ολόκληρος ο αυτοκινητόδρομος Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας, με τη διακλάδωση προς Λεύκτρο και Σπάρτη, προβλέπεται να ολοκληρωθεί ώς το 2012.
Το συγκεκριμένο τμήμα, που ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1997 ως δημόσιο έργο, εγκαινίασε ο υπουργός Υποδομών Δημ. Ρέππας. Το έτοιμο τμήμα έχει μήκος 14 χλμ. και περιλαμβάνει τις δίδυμες σήραγγες Ραψωμάτη, μήκους 1.300 μέτρων η κάθε μία, η κατασκευή των οποίων αντιμετώπισε σοβαρά γεωλογικά προβλήματα.
Ο αυτοκινητόδρομος Κόρινθος - Καλαμάτα κατασκευάζεται με σύμβαση παραχώρησης που ψηφίστηκε το 2007 και θα αποπληρωθεί με την είσπραξη διοδίων. Ο υπουργός Υποδομών παραδέχθηκε ότι οι τιμές είναι υψηλές και μάλιστα για δρόμους που είναι σε φάση κατασκευής. Υπενθύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση είχε επισημάνει στη Βουλή τον αντικοινωνικό χαρακτήρα των διοδίων και πρόσθεσε: «Είναι ένα θέμα που το αντιμετωπίζουμε, το εγχείρημα είναι πάρα πολύ σύνθετο, γιατί εμπλέκονται πάρα πολλοί παράγοντες».

KOLOPAIDO:

Σημαντική είδηση για το MEGA συμφερόντων ΜΠΟΜΠΟΛΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: