Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Απο ΕΘΝΟΣ Οnline

Στις 18 Ιουνίου η DIGEA ξεκινάει τη μετάδοση με ψηφιακό σήμα των ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας ALPHA, ALTER, ANTENNA, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ και STAR στην περιοχή της Αττικής...
KOLOPAIDO:
…Με μια διαφορά ότι όσοι έχουν σπεύσει να αγοράσουν τηλεοράσεις νέας τεχνολογίας LCD με ενσωματωμένο ψηφιακό αποκωδικοποιητή πριν από ένα χρόνο δεν πρόκειται να βλέπουν αυτά τα κανάλια παρά μόνο τα ψηφιακά της κρατικής τηλεόρασης επειδή υποστηρίζουν την τεχνολογία MPEG 2, ενώ τα ιδιωτικά κανάλια χρειάζονται τεχνολογία MPEG4. Άρα οι συσκευές αυτές θα χρειαστούν επί πλέον έναν εξωτερικό ψηφιακό αποκωδικοποιητή αξίας 50 – 100 €.
Άλλη μια απάτη. Δεν μπορεί ένα χρόνο πριν οι κατασκευαστές και οι πωλητές τηλεοπτικών συσκευών να μη γνώριζαν αυτή την τεχνολογία της εταιρίας DIGEA η οποία είχε αναλάβει την ψηφιακή εκπομπή των ιδιωτικών καναλιών.
Έτσι ξεπούλησαν συσκευές με ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή MPEG2 και μόλις πριν από 5 μήνες άρχισαν να διαφημίζουν τηλεοράσεις με ενσωματωμένο αποκοδικωποιητή και με τις δύο τεχνολογίες.

http://www.digea.gr/news/details/004004/2.html
Παρουσίαση συνέντευξης τύπου 24/6/09

4. Σύστημα εκπομπής MPEG4, μια επιλογή ευθύνης απέναντι στον Έλληνα τηλεθεατή. Προσοχή στις συσκευές και τους αποκωδικοποιητές που αγοράζετε.
http://download.digea.gr/admin/spaw2/uploads/files/STB%20Requirements%20Ver%201%201.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια: