Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

28 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ


Μια μικρή ιστορία με άσχημο τέλος.
Πριν από 28 χρόνια (1982) σε ένα μεγάλο νοσοκομείο της Αττικής βρισκόταν σε εξέλιξη μια άτυπη κομματική σύναξη για τον διορισμό ( από το νέο διοικητικό συμβούλιο ) γιατρού σε θέση Επιμελητού Χειρουργικής κλινικής. Έτσι γινόταν τότε επειδή δεν υπήρχαν κανόνες και οι διορισμοί γινότουνσαν από τα διορισμένα διοικητικά συμβούλια, πριν αλλάξει αυτές τις διαδικασίες το ΠΑΣΟΚ.
Τότε ο Πρόεδρος του Διοικητικού συμβουλίου πρότεινε για την θέση έναν νέο γιατρό, προερχόμενο απο το εξωτερικό (Γερμανία), που του είχε συστήσει ένας υπουργός της νέας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που τότε έχαιρε μεγάλης εκτίμησης στον κομματικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ αλλά και ευρύτερα στην Ελληνική κοινωνία αφού στο παρελθόν ήταν συνεργάτης του Αλέκου Παναγούλη.
Μάλιστα ο υπουργός βεβαίωνε ότι πρόκειται για λαμπρό επιστήμονα που αν τελικά δεν έβρισκε θέση στην Ελλάδα θα ξαναεπέστρεφε στο εξωτερικό.
Παρά τις αντιρρήσεις και τις ενστάσεις του κομματικού μηχανισμού του νοσοκομείου ( που πρότεινε για την θέση άλλο γιατρό του ίδιου νοσοκομείου, δεξιό αλλά αναγνωρισμένα ικανό ), την θέση τελικά κατέλαβε ο νέος γιατρός εκ του εξωτερικού.
Τα χρόνια πέρασαν, ο γιατρός εκδηλώθηκε ότι ήταν ένας κακός και καραμπινάτος δεξιός, ο υπουργός έδειξε ότι δεν ήταν και τόσο ΠΑΣΟΚ και το 1994 άλλαξε κόμμα και πήγε προς τα δεξιά και το ΠΑΣΟΚ ξαναήρθε στην εξουσία το 2009.
Διαβάστε την συνέχεια 28 χρόνια μετά…

Δεν υπάρχουν σχόλια: