Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

Ο ΑΡΟΥΡΑΙΟΣ



Το θέμα με τον αρουραίο που δάγκωσε ασθενή στο νοσοκομείο Ρεθύμνου κόντεψε να γίνει το κύριο θέμα στα "πρωινάδικα". Για τον αρουραίο Αβραμόπουλο όμως δεν μίλησε κανένας.
Ο Αντένα μάλιστα όταν ο εκπρόσωπος των γιατρών άρχισε να μιλάει για τους άλλους «αρουραίους» τον έκοψε ο Παπαδάκης στον αέρα.

"14/04/2009Καταγγελία για επίθεση ποντικού σε χειρουργημένο ασθενή στο νοσοκομείο Ρεθύμνου(ΙIN.GR)
Αθήνα
Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο για τις συνθήκες υγιεινής στο νοσοκομείο Ρεθύμνου κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, μετά την επίθεση που καταγγέλλεται ότι δέχθηκε χειρουργημένος ασθενής από ευμεγέθη ποντικό, πιθανώς αρουραίο.
Όπως καταγγέλλει ο κ. Καρχιμάκης, το τρωκτικό δάγκωσε τον ασθενή, πριν καταφέρουν οι συγγενείς του, που ήταν παρόντες στο περιστατικό, να το απομακρύνουν και να το εξοντώσουν στις τουαλέτες του νοσοκομείου.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναφέρει πως «αυτά τα φαινόμενα δημιουργούν αλγεινή εικόνα για τη λειτουργία των νοσοκομείων και της παρεχόμενης περίθαλψης» και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με την υποχρηματοδότηση της υγείας και την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της επέκτασης του νοσοκομείου, οδήγησε τα πράγματα «σε τραγελαφικές καταστάσεις θέτοντας σε κίνδυνο και απειλή από την έλλειψη στοιχειωδών κανόνων καθαριότητας, την υγεία των ασθενών του Νοσοκομείου Ρεθύμνου».
Ο κ. Καρχιμάκης ρωτά τον υπουργό Υγείας σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί «για τη βελτίωση των απαράδεκτων συνθηκών υγιεινής που παρατηρούνται στο νοσοκομείο Ρεθύμνου», αλλά και «πώς ακριβώς υλοποιείται η προεκλογικά πολυδιαφημισμένη κοινωνική πολιτική του κυβερνώντος κόμματος, όταν παρέχονται τριτοκοσμικές υγειονομικές υπηρεσίες στους ασθενείς του νοσοκομείου Ρεθύμνου που κρίνονται ιδιαίτερα επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία;».
Τέλος, κάνει λόγο «μεθοδευμένη πολιτική εγκατάλειψης των δημόσιων νοσοκομείων» που αναγκάζει τους ασθενείς να στρέφονται στα ιδιωτικά νοσοκομεία".

Δεν υπάρχουν σχόλια: