Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ Ο ΟΠΑΠ


Αυτοί  είναι  επενδυτές!

Δυο δεσμευτικές προσφορές κατατέθηκαν την Τετάρτη για την εξαγορά του 33% του ΟΠΑΠ, που αποτελεί την πρώτη μεγάλη αποκρατικοποίση και ως εκ τούτου έχει και μεγάλη συμβολική σημασία για την εξέλιξη του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων στην Ελλάδα.




Προσφορά κατέθεσε σχήμα υπό την Emma Delta, ενώ η δεύτερη προσφορά κατατέθηκε από το αμερικανικό επενδυτικό fund, Third Point του Daniel Loeb, γνωστού πλέον στην Ελλάδα από τις επιτυχημένες του επενδύσεις -κέρδη πάνω από 380 εκατ. ευρώ- στα ελληνικά ομόλογα, στοιχηματίζοντας ότι η Ελλάδα δεν θα υποχρεωθεί να αποχωρήσει από το ευρώ, τον καιρό που η χώρα φλέρταρε με τη δραχμή.



Η αναλυτική σύνθεση των δυο επενδυτικών σχημάτων που διεκδικούν τον Οργανισμό δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή.



Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters στο σχήμα της Emma Delta, το οποίο στηρίζεται στον Τσέχο επενδυτή Jiri Smecj και τον εφοπλιστή Γιώργο Μελισσανίδη, συμμετέχει και ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοπελούζος.

Ο  μπαμπάς  Μελισσανίδης  έβγαλε  τα  λεφτά  από  τα  πετρέλαια  έστω  και  με  λίγο  καιρό  στην  φυλακή,  ο  γιος  όμως  πως  έβγαλε  τα  λεφτά;
 
Ο  Κοπελούζος  είναι  ο  γνωστός  του  Μητσοτάκη.  Εξ  ου  και  η  ερώτηση  και  το  ενδιαφέρον  της   Ντόρας  (  που  είχαμε  καιρό  να  την  ακούσουμε  ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: