Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ



http://www.goodnet.gr/index.php?id=5,40303,0,0,1,0


Μόλις άνοιξαν τα πρατήρια πήραν "φωτιά" τα καύσιμα17/09/10



Άνοιξαν τα βενζινάδικα χθες με την άρση του πλαφόν, ωστόσο αν συνεχιστούν οι δυναμικές κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης, τότε θα παρουσιαστεί έλλειψη στην αγορά καυσίμων, αφού οι αυτοκινητιστές δεν επιτρέπουν τον εφοδιασμό των πρατηρίων, με τα μπλόκα που έχουν στήσει στην Κρήτη και στις εθνικές οδούς όλης της χώρας.
Από την πλευρά της η κυβέρνηση διαβεβαιώνει πως δεν θα αφήσει την κατάσταση να εξελιχθεί σε προβληματική.
«Η πολιτεία έχει τα μέσα να προστατεύσει την κοινωνία και να εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία της αγοράς προς όφελος της οικονομίας και της ανάπτυξης», τόνισε χθες στη συζήτηση στη Βουλή επί των άρθρων του νομοσχεδίου ο αρμόδιος Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Δημήτρης Ρέππας.
Το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση του επαγγέλματος πάντως, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την αρμόδια Επιτροπή, χωρίς να γίνει καμία υποχώρηση από το υπουργείο.
Ο υπουργός Δημήτρης Ρέππας τόνισε ότι δεν μπορούν να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των επαγγελματιών, αποκλείοντας το ενδεχόμενο περαιτέρω παράτασης του χρόνου προσαρμογής (τρία χρόνια), αλλά και ικανοποίησης του αιτήματος να παραμείνει το 35% της άυλης αξίας των αδειών.
Δήλωσε ωστόσο σύμφωνος με την πρόταση του βουλευτή της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, να εξετάσει η κυβέρνηση το ενδεχόμενο κινήτρων για την απόσυρση των παλαιών φορτηγών αυτοκινήτων και δεσμεύτηκε ότι θα το συζητήσει με την αρμόδια υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη. Οι ιδιοκτήτες φορτηγών – βυτιοφόρων δηλώνουν απογοητευμένοι από το υπουργείο και κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις.

Η συνέχεια εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: