Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ…

«ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ»
Από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά της στο υπουργείο Υγείας η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου ακολούθησε πιστά την τακτική του προκατόχου της Δημήτρη Αβραμόπουλου.
Συνεντεύξεις στα κανάλια, σχεδόν καθημερινή παρουσία στην τηλεόραση, συμμετοχή σε κοινωνικές εκδηλώσεις και κοσμικά γεγονότα, προσωπική προβολή μέσω της ειδησεογραφίας για την «νέα γρίπη» και την απαγόρευση του καπνίσματος.
Αποτέλεσμα;
Το ίδιο ακριβώς του Αβραμόπουλου.
Η παντελής καταστροφή του χώρου της δημόσιας υγείας!
Σαν αντιστάθμισμα της παντελούς απραξίας σε θέματα Υπουργείου Υγείας φέρνει τώρα στην βουλή ένα νομοσχέδιο ( προϊόν ηλιθίων συμβούλων ) με τον πάρα πάνω βαρύγδουπο τίτλο, ( τις λεπτομέρειες μπορείτε να τις διαβάσετε εδώ ) που σε βασικές γραμμές μετατρέπει την πληρωμή των εφημεριών των γιατρών σε επίδομα, επαναφέρει τον βαθμό του Διευθυντή από την πίσω πόρτα, και φιλοδοξεί να επεκτείνει την λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων και των εργαστηρίων των νοσοκομείων και το απόγευμα.
Η μετατροπή των εφημεριών σε επίδομα επαναφέρει το καθεστώς των πλασματικών εφημεριών, θα δημιουργήσει αδυναμία εφημέρευσης στα περισσότερα νοσοκομεία, και θα προκαλέσει μεγάλη απώλεια εισοδήματος στους γιατρούς του ΕΣΥ, που ήδη έχουν υποστεί λόγω των περικοπών επιδομάτων και κατάργησης της αυτοτελούς φορολόγησης.
Όσον αφορά την «ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων» αυτή είναι πρακτικά ανεφάρμοστη.
Τα επαρχιακά νοσοκομεία εφημερεύουν κάθε ημέρα άρα δεν μπορούν να λειτουργούν και το απόγευμα ( με βάση το νομοσχέδιο ), τα νοσοκομεία του Πειραιά μπορούν να λειτουργούν απόγευμα 2 φορές την εβδομάδα αφού τις άλλες τρεις εφημερεύουν.
Το νοσοκομείο που θα δέχεται ασθενείς στα απογευματινά ιατρεία θα «πληρώνεται» από τα ασφαλιστικά ταμεία με αμοιβές Αλέκου Παπαδόπουλου, πολύ μεγαλύτερες δηλαδή απ΄ ότι έχουν συμφωνηθεί μεταξύ ιδιωτών γιατρών και διαγνωστικών κέντρων με τα ασφαλιστικά ταμεία.
Πιο ταμείο θα συμβληθεί με τέτοιες αμοιβές με τα απογευματινά ιατρεία και εργαστήρια των νοσοκομείων;
Από πότε τα ασφαλιστικά ταμεία πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους στα νοσοκομεία για να το κάνουν και τώρα;
Οι ηλίθιοι που εισηγήθηκαν ένα τέτοιο νομοσχέδιο ή είναι αργόσχολοι, ή είναι άσχετοι με τα νοσοκομεία και γενικότερα με τον χώρο της υγείας, ή στην καλύτερη περίπτωση παριστάνουν τον γιατρό σε ένα κεντρικό νοσοκομείο των Αθηνών που είναι απέναντι από τα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.
Με τέτοια νομοσχέδια όπως και με άλλα που πρόκειται να έρθουν με στόχο τον «εξορθολογισμό», και την «συγχώνευση νοσοκομείων και κλινικών» μάλλον θα μπει και η ταφόπλακα στο ΕΣΥ, που δεν πρόλαβε να βάλει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος!

Δεν υπάρχουν σχόλια: