Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΜΟΥ, ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ ΜΟΥ!


Πάλι τα ίδια και φέτος.

Καιγόμαστε, καιγόμαστε, καιγόμαστε!

Ο τηλεοπτικός ΣΚΑΙ προτιμά σαν άλλος Νέρων το SHOW παρά την ουσία.

Προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον τηλεοπτικό ΣΚΑΙ και με έγραψαν στα … τους, όταν κατάλαβαν ότι αυτά που τους έλεγα τους χάλαγαν το τηλεοπτικό τους SHOW.

Να τι ήθελα να τους πώ:


Πεντέλη 25 Μαίου 2010

Προς τον Δήμαρχο Πεντέλης κ.Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη

Αγαπητέ Δήμαρχε,

Έφτασε η αντιπυρική περίοδος και έχω να παρατηρήσω τα εξής:
Ο καθαρισμός των κράσπεδων και των «πεζοδρομίων» που έγινε πριν από δύο (2) μήνες περίπου έχει πέσει στο καινό, γιατί τα χόρτα που κόπηκαν έχουν ξαναμεγαλώσει κατά 1 με 1 ½ μέτρο λόγω των βροχοπτώσεων και αποτελούν νέα εύφλεκτη ύλη.
Τα μη οικοδομήσιμα οικόπεδα είναι τα περισσότερα «ακαθάριστα» και καλύπτονται με ξερά χόρτα ύψους αρκετών μέτρων και αποτελούν μεγάλη εστία κινδύνου πυρκαγιάς.
Το ίδιο συμβαίνει και στα λιγοστά πάρκα που υπάρχουν στον Δήμο μας.
Μετά την περσινή φωτιά στην Πεντέλη και την ανάπτυξη των πυροσβεστικών μέσων ώστε να είναι σε ετοιμότητα έγιναν πολλές κλοπές υλικών από τους «εθνικόφρονες» Έλληνες με αποτέλεσμα το φετινό καλοκαίρι να είμαστε πάλι ανοχύρωτοι.
Πρέπει να γίνει έλεγχος της ύπαρξης και της καλής λειτουργίας των υπαρχόντων πυροσβεστικών μέσων που έχουν αναπτυχθεί στο Πεντελικό.
Αυτό όμως που θεωρώ πιο σημαντικό θέμα και το καταγγέλλω σε σας αλλά και σε όλους τους κατοίκους της Πεντέλης, είναι η παντελής έλλειψη αυτοπροστασίας από την φωτιά της Μονής Πεντέλης.
Μιάς Μονής από της πλουσιότερες της χώρας ή οποία ουδέποτε έχει λάβει έστω και ένα μέτρο για να προστατευτεί από τις δασικές πυρκαγιές, ενώ αντίθετα η ίδια με την δασική έκταση που την περιβάλλει αποτελεί κίνδυνο φωτιάς για την εγγύτερη αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Πεντέλης, γεγονός που έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν.
Η μονή δεν διαθέτει ούτε ένα (1) € για τον καθαρισμό από τα ξερά χόρτα της στενής ιδιοκτησίας της ( γιατί κατά την γνώμη της, κατά την ευρεία έννοια του όρου, της ανήκει όλο το Πεντελικό), αλλά και δεν διαθέτει ούτε ένα στοιχειώδες δίκτυο αυτοπυροπροστασίας τουλάχιστον τέτοιο που διαθέτει μια οποιοδήποτε μονοκατοικία στην Πεντέλη.
Δήμαρχε, πέρσι τέτοια εποχή με ανάλογη επιστολή μου έκρουα τον κώδωνα του κινδύνου και δυστυχώς επιβεβαιώθηκα δυσάρεστα.
Φέτος πιστεύω να γίνει κάτι καλύτερο για όλους μας.
Είμαι πάντα στην διάθεσή σας για την ανιδιοτελή προσφορά μου σε ότι νομίζετε ότι μπορείτε να με αξιοποιήσετε.

Μετά τιμής…
Παρ΄ όλα αυτά τον δήμαρχο Πεντέλης συνεχίζουν να τον καλούν στο κανάλι τους σαν μαϊντανό

Δεν υπάρχουν σχόλια: