Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

ΑΛΛΟΥ ΤΑ ΚΑΚΑΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΓΕΝΝΟΥΝ ΟΙ ΚΟΤΤΕΣ



Παντέρμο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Πριν από 3 μήνες τραυματίστηκε σοβαρά μια νεαρή γυναίκα αστυνομικός μετά από άνανδρη επίθεση έξω από το αστυνομικό τμήμα της Αγ. Παρασκευής.
Που μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες επειδή «το συμβάν έλαβε χώρα περί την 11η μεσημβρινή», που θάλεγαν και οι μπάτσοι; Δηλαδή σε σχετικά προχωρημένη ώρα;
Μα φυσικά στο εφημερεύον κρατικό Νοσοκομείο. Ούτε σε στρατιωτικό ( οι αστυνομικοί κατά κανόνα νοσηλεύονται σε στρατιωτικά νοσοκομεία ), ούτε σε Πανεπιστημιακό ( αυτά σχεδόν δεν εφημερεύουν ), ούτε σε Νοσοκομείο του ΙΚΑ ( και αυτά δεν εφημερεύουν ), ούτε βέβαια σε ιδιωτική κλινική.
Τώρα όμως που χρειάστηκε να κάνει μια εξειδικευμένη νευροχειρουργική επέμβαση κάτω από κανονικές συνθήκες και σε κανονικό ωράριο, απευθύνθηκε αυτή και η υπηρεσία της στην ιδιωτική πρωτοβουλία, σε ιδιωτική κλινική, η οποία έλαβε και την δέουσα διαφημιστική προβολή από τα τηλεοπτικά και άλλα μέσα, όπως και οι ιδιώτες γιατροί που την περιέθαλψαν. (Το όνομα του κρατικού νοσοκομείου καθώς και των γιατρών τα μαθαίνει κανείς μόνο όταν κάτι δεν πάει καλά με τον ασθενή. Τότε όλα τα ΜΜΕ τους ξεφωνίζουνε).
Συμπέρασμα: Εφημερεύουν μόνο τα κρατικά νοσοκομεία. Για να σώσεις την ζωή σου ( αν την σώσεις ) πάς ή σε πάνε μόνο στο εφημερεύον νοσοκομείο ανεξάρτητα που είσαι ασφαλισμένος. Για πρώτες βοήθειες πάλι τρέχεις στο κρατικό νοσοκομείο.
Για όλα τ’ άλλα, εφ’ όσον έχεις να πληρώσεις ή κάποιος άλλος να πληρώσει για ‘σένα, μπορείς να πας σε στρατιωτικό νοσοκομείο, πανεπιστημιακό, σε νοσοκομείο του ΙΚΑ ή σε ιδιωτική κλινική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: