Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΣ




ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΦΟΥΝΤΟ;

Τελικά το ΠΑΣΟΚ θα διαχειριστεί την χρεοκοπία και την Πτώχευση της Ελλάδας; Είναι πολύ βαρύ φορτίο για να το αναλάβει μόνο του.
Πάντως κανείς από μας δεν φαίνεται να έχει καταλάβει την πραγματική οικονομική θέση της χώρας μας και δεν είναι διατεθειμένος να κάνει ούτε ένα βήμα πίσω.
Οι μισθωτοί δεν θέλουν να δώσουν ούτε ένα ΕΡΩ πίσω, η αγορά είναι πεσμένη και δεν πρόκειται να αναθερμανθεί αφού αντί για αύξηση μισθών θα γίνει μείωση, δεν εισπράττεται σημαντικό ποσό απο ΦΠΑ αφού έχει μειωθεί η φορολογητέα ύλη, δεν υπάρχουν φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί να συλλάβουν την φοροδιαφυγή, υπάρχει ατιμωρησία στους παραβάτες, αντί να μειώνεται ο δημόσιος τομέας αυξάνεται με την προσθήκη των υπαλλήλων της πρώην Ολυμπιακής, των υπαλλήλων του ταμείου εθνικής οδοποιίας, των Stage (που υπάρχουν ακόμα στις θέσεις τους), τών λιμενεργατών, τών κάθε λογής συμβασιούχων κ.λ.π.
Έτσι η κατάσταση είναι δρομολογημένη.
Ή ΔΝΤ ή «οικειοθελής» έξοδος από την ζώνη του ΕΥΡΩ.
Το πρόβλημα είναι ότι κανείς δεν μας προετοιμάζει και δεν μας ενημερώνει για τις συνέπειες της μιάς ή της άλλης λύσης. Εμείς οι απλοί πολίτες τι θα κάνουμε; Θα περιμένουμε την χιονοστιβάδα να έρθει να μας πλακώσει κοιτώντας την σαν θεατές;

Δεν υπάρχουν σχόλια: