Κυριακή 24 Μαΐου 2009

ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΟΥΝ ΕΡΓΑ ΑΛΛΩΝ


Εγκαινιάζουν έργα άλλων, κρύβουν τα δικά τους

Εγκαινιάζουν έργα άλλων, κρύβουν τα δικά τους!
Με την ευκαιρία των εγκαινίων την Κυριακή 24/5, του Φράγματος των Ποταμών Αμαρίου από τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη, η Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ στο Ρέθυμνο εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση.Εκ της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΡεθύμνουΤα εγκαίνια ενός μεγάλου έργου είναι πάντα ένα θετικό γεγονός, το οποίο σηματοδοτεί την πρόοδο. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα έργο σαν το φράγμα των ποταμών, το κορυφαίο ίσως έργο για το νομό Ρεθύμνου, το οποίο υλοποιήθηκε μέσα από το όραμα και τις προσπάθειες συγκεκριμένων ανθρώπων και από συγκεκριμένες κυβερνήσεις που όλοι γνωρίζουμε. Συνηθίζεται μάλιστα να εγκαινιάζεται ένα έργο όταν τελειώνει, από την Κυβέρνηση που υπάρχει.
Όμως όταν τα εγκαίνια ενός έργου γίνονται μέσα στο επίκεντρο του προεκλογικού αγώνα δείχνουν μια αγωνιώδη προσπάθεια να επιδειχθεί Κυβερνητικό έργο, το οποίο όμως κατά το μέγιστο μέρος του, το έχουν κάνει άλλοι.
Τα εγκαίνια του φράγματος των ποταμών θα μπορούσαν να είναι μια μεγάλη τοπική εκδήλωση, μια συνολική Ρεθεμνιώτικη γιορτή και αναγνώριση των προσπαθειών όσων συνέβαλαν σ αυτό, κάτι που βέβαια έχει γίνει από την τοπική κοινωνία και τους φορείς της. Θα έπρεπε να είναι μια εκδήλωση που δεν θα ήταν φορτισμένη από την προσπάθεια να επιδειχθεί ανύπαρκτο έργο. Οι ενέργειες αυτές επαναφέρουν στη μνήμη εικόνες της δεκαετίας του 60, υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών και δεν συνάδουν με νέους πολιτικούς. Πόσο όμως τέτοιες ενέργειες μπορούν να πείσουν τον απλό πολίτη όταν διαπιστώνει κάθε ημέρα τα αδιέξοδα της πολιτικής της Κυβέρνησης; Τρανταχτό παράδειγμα η επίσκεψη του Υφυπουργού υγείας στο Ρέθυμνο, ο οποίος απέφυγε επιμελώς να επισκεφτεί το Νοσοκομείο Ρεθύμνου για να μη διαπιστώσει με τα ίδια του τα μάτια τις ζοφερές εικόνες που υπάρχουν. Το απέφυγε γιατί ακριβώς δεν έχει τίποτα να πει στους πολίτες του Ρεθύμνου για το πώς και γιατί υποβάθμισαν τις υπηρεσίες της δημόσιας υγείας στο Ρέθυμνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: