Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

ΣΙΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΘΙΓΕΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κάποτε τα δελτία ειδήσεων ήταν μονοθεματικά. Ειδικά το γεγονός ενός σεισμού και μάλιστα ισχυρού θα κυριαρχούσε όχι μόνο στα «δελτία ειδήσεων» αλλά και σε όλες τις ενημερωτικές εκπομπές.


Ας θυμηθούμε τους προηγούμενους σεισμούς, και στην Πάρνηθα και στα Κύθηρα, τα δελτία ειδήσεων εξαντλούντο με ρεπορτάζ από τις πληγείσες περιοχές, τις διαμάχες των σεισμολόγων και πάσης φύσεως ημιμαθών περί των σεισμών και των καταστροφών.

Τώρα για τον σεισμό στην Κεφαλονιά επικρατεί «σιγή ασυρμάτου» για να χρησιμοποιήσω μια έκφραση που αρέσει στα παπαγαλάκια.

Στα κανάλια κυριαρχούν τα οικονομικά θέματα, τα συνταξιοδοτικά, και τα των εκλογών του Μαΐου.

Τι συμβαίνει ρε παιδιά;

Αυτά που δήλωσε σε ένα «κανάλι» ο πατήρ Παπαζάχος δίνει μια εξήγηση σ αυτό το φαινόμενο της ενημέρωσης.

Είπε ο Παπαζάχος ότι «προέχει η ανθρώπινη ζωή από τον τουρισμό. Και βέβαια η εύθηνη είναι της πολιτείας, ή οποία έχει ενημερωθεί έγκαιρα».

Άρα καταλαβαίνουμε ότι η πολιτεία έχει δώσει γραμμή στα ΜΜΕ να υποβαθμίσουν το θέμα του σεισμού για να μη πληγεί ο τουρισμός.

Φίδι που τους έφαγε. Κάτι ανάλογες μαλακίες έκανε και ο Πολύδωρας σαν υπουργός Δημοσίας τάξεως για να μη γίνει Black out στο ηλεκτρικό ρεύμα από την φωτιά στον Ασπρόπυργο και κατακάηκε η Πάρνηθα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: