Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Λίγες σκέψεις για τον Φόρο ακινήτων.


Αυτοί ή αυτός που επεξεργάστηκε αυτό τον νέο φόρο δεν διαφέρει σε τίποτα από όλους αυτούς τους ανίδεους, αργόσχολους και άσχετους που μας κυβερνούν τόσα χρόνια, ή ξέρει πολύ καλά τι κάνει με βάση ένα σατανικό σχέδιο.

Όταν προσδιόρισε τα έσοδα από αυτόν τον νέο Φόρο άραγε κάθισε και υπολόγισε πόσα μαντριά, στάνες, αγροτικές αποθήκες, και αγροτεμάχια είναι δηλωμένα στο Ε9 και πόσο κοστολογούνται;

Όταν αντέδρασαν οι βουλευτές της επαρχίας για την φορολόγηση της αγροτικής περιουσίας ο οικονομικός αυτός φωστήρας μπορούσε να ξέρει επακριβώς το ποσό που θα έχανε από την μείωση των εσόδων από την αγροτική περιουσία και το μετακύλησε στην φορολόγηση των αστικών ακινήτων;

Πέρα από το γεγονός ότι ο νέος φόρος αυτός είναι και άδικος ( γιατί φορολογεί κάτι που δεν είναι εισόδημα ) είναι και μόνιμος και διπλός για όση ακίνητη περιουσία κοστολογείται αυθαίρετα άνω των 300.000€. Δεν διαχωρίζει την ακίνητη περιουσία της ιδιοκατοίκησης ( το σπίτι που μένεις βρέ αδερφέ, το κεραμίδι πάνω από το κεφάλι σου ), από την υπόλοιπη ακίνητη περιουσία που έχεις αναξιοποίητη είτε γιατί δεν μπορείς να την αξιοποιήσεις ( δώστην ρε μαλάκα σε κάποιον άλλο που θα μπορεί να το κάνει ) είτε γιατί δεν γουστάρεις να την αξιοποιήσεις επομένως πλήρωσέ την. Το σπίτι που μένεις όμως πως να το «σκοτώσεις» αφού μετά θα μείνεις άστεγος και θα συνωστίζεσαι με άλλους άστεγους στα παγκάκια της πλατείας Εσταυρωμένου στο Αιγάλεω.

Παράλληλα ο νέος αυτός φόρος είναι και ισοπεδωτικός. Φορολογεί τα ακίνητα με βάση τις αντικειμενικές αξίες όπως είναι το «χαράτσι» στον λογαριασμό της ΔΕΗ και ανά τετραγωνικό μέτρο, επομένως είτε το ακίνητο είναι σύγχρονο είτε είναι δύο αιώνες προγενέστερο, είτε είναι βίλα είτε είναι τρώγλη το φορολογεί το ίδιο.

Κανένας όμως δεν σκέφτεται τις παρενέργειες και τις παράπλευρες απώλειες αυτής της νέας φορολογίας ή σκοπίμως τις αποκρύβουν όπως τα ΜΜΕ.

Σε λίγο θα είναι πολλοί εκείνοι που δεν θα είναι σε θέση να πληρώσουν τον φόρο που θα τους αντιστοιχεί στην ιδιοκατοίκηση αφού δεν συνεπάγεται κατ' ανάγκη ότι αν έχεις ένα σπίτι θα έχεις και το αντίστοιχο ρευστό.

Τα χρέη προς την εφορία όμως συνεπάγονται φυλακή, και παράλληλα η πρώτη κατοικία δεν προστατεύεται από πλειστηριασμό ούτε από τον νόμο Κατσέλη εφ’ όσον δεν έχει προκύψει από δάνειο τραπέζης αλλά είναι κληρονομιά από τα αρχίδια του παππού σου.

Άρα και κάποιοι θα μείνουν χωρίς καμία ιδιοκτησία ( θα γίνουν προλετάριοι ) και θα πάνε και φυλακή.

Και ποιοι θα γίνουν οι νέοι τσιφλικάδες; Μα φυσικά όλοι αυτοί που θα αποκτήσουν «κοψοχρονιά» την ακίνητη περιουσία των νεοπρολεταρίων και εξαιρούνται από την νέα αυτή φορολόγηση, όπως ναυτιλιακές εταιρείες, εταιρείες RealΕstate, Εκκλησία Της Ελλάδας, καθώς και αυτοί που θα εξαιρεθούν αυτού του νέου φόρου στο άμεσο μέλλον όταν οι περιουσίες αλλάξουν χέρια. (To σατανικό σχέδιο).

Δεν υπάρχουν σχόλια: