Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ



Μια φορά και ένα καιρό ήταν ένας παπαγάλος που παπαγάλιζε κάθε βράδυ σε ένα ιδιωτικό αθηναϊκό τηλεοπτικό κανάλι. Από το 2010 ο παπαγάλος μιλούσε κάθε βράδυ στο προπαγανδιστικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων με τα επιχειρήματα που του έλεγε το αφεντικό του που τον έλεγαν Πόμωλα. Αφού μετά το 2013 επετεύχθη ο ζητούμενος στόχος της απόλυσης των δημοσίων υπαλλήλων δεν υπήρχε λόγος παραμονής και του παπαγάλου στο ιδιωτικό κανάλι και το αφεντικό ο Πόμωλας απέλυσε τον Παπαγάλο.

Άνεργος πια ο Παπαγάλος πήρε την οικογένειά του και επέστρεψε στο χωριό της καταγωγής του.

Εκεί δεν βρήκε τα χωράφια του πατέρα του γιατί του τα είχαν καταπατήσει, το σπίτι του είχε γκρεμιστεί, ο δρόμος είχε γίνει καρόδρομος, νερό δεν ερχόταν στο χωριό και το ηλεκτρικό ρεύμα ήταν ανύπαρκτο.

Προσπάθησε να πάει στην αστυνομία να δηλώσει την καταπάτηση των χωραφιών αλλά δεν βρήκε κανέναν γιατί είχαν απολυθεί οι αστυνομικοί, προσπάθησε να πάει στην πολεοδομία για να ξαναφτιάξει το σπίτι του αλλά αυτή είχε καταργηθεί, προσπάθησε να ξανασυνδέσει το ηλεκτρικό ρεύμα αλλά τώρα η ηλεκτρική εταιρεία ήταν ιδιωτική και δεν την συνέφερε να μεταφέρει κολώνες και καλώδια σε μεγάλη απόσταση για να ηλεκτροδοτήσει ένα σπίτι, και δεν υπήρχε και Δήμος για να του πάει το νερό και να ξαναφτιάξει τον δρόμο για να μπορεί να πηγαίνει αυτοκίνητο στο χωριό.

Το χειρότερο ήταν ότι αρρώστησε το παιδί του αλλά ο αγροτικός γιατρός είχε απολυθεί και το κοντινότερο κέντρο υγείας είχε συγχωνευθεί με τον «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ» που ήταν 456 Km μακριά από το χωριό. Άσε που το σχολείο του χωριού είχε συγχωνευθεί με το ΤΕΙ των Σερρών ενώ το χωριό του ήταν στην Κορώνη.

Ο Παπαγάλος ξαναγύρισε στο πρώην αφεντικό του τον Πόμωλα και αφού του είπε την κατάντια του έβγαλε από την τσέπη του το πιστόλι του Πατέρα του που ευτυχώς λειτουργούσε ακόμα και τον σκότωσε.

Και ζήσανε αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: