Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΛΗΜΜΥΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ

Η χθεσινή νεροποντή απέδειξε το πόσο κοντή μνήμη έχουν οι Έλληνες. Τα κρατικά κανάλια τονίζουν ότι ήταν η μεγαλύτερη βροχόπτωση εδώ και 50 χρόνια.


Αμνήμονες! Και το 1977 αλλά και το 1998 έγιναν ανάλογες ή και μεγαλύτερες βροχοπτώσεις στην Αττική με μεγάλες υλικές καταστροφές και πολλούς νεκρούς. Μπορεί να ανατρέξει ο οποιοσδήποτε στις εφημερίδες της εποχής για να δει ότι και τότε είχαν επαναληφτεί τα ίδια δυσάρεστα φαινόμενα.

Το άσχημο είναι ότι 15 χρόνια μετά τον τελευταίο κατακλυσμό του Νώε στην Αθήνα ούτε η ΕΜΥ, ούτε η πολιτική προστασία ( άραγε υπάρχει ) φρόντισε να προειδοποιήσει και να ενημερώσει τους πολίτες.

Κανένας δεν έχει ευθύνη; «Καθαρίσαμε» με το να μεταδώσουμε από τα κρατικά και τα φιλοκυβερνητικά κανάλια ότι ήταν η μεγαλύτερη βροχόπτωση των τελευταίων ετών;

Και με τους πλημμυροπαθείς τι θα κάνουμε; Άκουσε κανείς από τους κυβερνητικούς κάποια κουβέντα συμπάθειας ή συμπαράστασης;

Για αποζημιώσεις ούτε κουβέντα. Πριν από μερικά χρόνια όταν ακόμα συναλλασσόμαστε με δραχμές σε ανάλογες καταστροφές η πολιτεία έδινε 200.000δρχ. για αντικατάσταση οικοσκευής και την αντιμετώπιση των πρώτων εξόδων μετά την καταστροφή. Έτσι όπως ακόμα και σήμερα συνεχίζουν να δίνουν αποζημιώσεις στους αγρότες μετά από χαλαζόπτωση, ή μετά τον περονόσπορο.

Σήμερα μας ζητάνε το χαράτσι για το σπίτι που ιδιοκατοικούμε και το συντηρούμε αλλά για την πλημμύρα και τα επακόλουθά της και πρέπει να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας και το χαράτσι να το πληρώσουμε ολόκληρο.

Οι δικαστικοί ασχολούνται ακόμα με την περικοπή των αποδοχών τους; Δεν βλέπουν τίποτα γύρω τους; Τυφλώθηκαν εντελώς;

Γι’ αυτό πάμε κατά διόλου!

Κουφάλες!

Δεν υπάρχουν σχόλια: