Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

ΤΟ ΤΟΙΧΟΣ ΤΩΝ ΔΑΚΡΥΩΝ



Βλέπω στα λαϊκίστικα κανάλια να κλαίνε εκφωνητές, παρουσιαστές, δημοσιογράφοι(;), και πολλά νέα παιδιά επειδή σε λίγο θα διακοπεί μια άθλια εκμετάλλευση ανθρώπων από ανθρώπους μέσω των προγραμμάτων μαθητείας stage.
Βλέπω νέα παιδιά να παρακαλούν να διατηρηθεί ένα καθεστώς δουλείας, ανασφάλιστης εργασίας, χωρίς άδεια, χωρίς επίδομα Χριστουγέννων και Πάσχα, χωρίς νυχτερινά και αργίες, και να προτρέπουν τους τηλεοπτικούς καλοπληρωμένους «κηφήνες» να τους λυπηθούν και από πάνω.
Βλέπω Γιακουμάτους και άλλους πολιτικάντηδες να χύνουν ποταμούς δακρύων γιατί δεν θα μπορούν σε λίγο να πουλάνε φτηνή εξυπηρέτηση σε νέους, που το μόνο τους ιδανικό είναι το προσωπικό βόλεμα στο δημόσιο. Κλαίνε γιατί θα χάσουν τους πελάτες τους.
Βλέπω το ζενίθ της κατάντιας ή το σύνδρομο της Στοκχόλμης. Το θύμα να εκλιπαρεί να υπερασπίζεται και να αγαπάει τους δυνάστες του.
Νταβατζήδες όλοι. Νταβατζήδες παντού.

1 σχόλιο:

katerina είπε...

Ωραιότατα...Η Πολιτεία που παρανομησε για τα stage, όπως διαχρονικά παρανομεί με ορδες συμβασιουχων, ότι η Πόλιτεία νταβατζής υποχρεωνει σε μεροκάματο απολυτης αναξιοπρέπειας, λυθηκε. Τωρα θα αντικατασταθεί με το ...κοψτε το λαιμό σας...

Από ποτε η ...διαφανεια έγινε συνωνυμη της κοινωνικής και πολιτικής αναλγησίας;