Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΤΟΤΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΤΩΡΑ ΠΑΝΤΑ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΕΧΘΡΟΣ


    UCK  Τότε  και  Τζιχαντιστές  σήμερα. 

  Ένα σημαντικό μέρος των μελών του UCK αποτελείται από μισθοφόρους που αμείβονται με 5 έως 15 χιλιάδες μάρκα το μήνα, ανάλογα με την πείρα και την ειδικότητά τους, και εκπαιδεύονται από Άγγλους και Γερμανούς. Σε αυτούς περιλαμβάνονται ισλαμιστές από τις πρώην Γιουγκοσλαβικές δημοκρατίες, ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες (όπως η Γερμανία, με επίκεντρο το Μόναχο) και μουζαχεντίν από διάφορες ισλαμικές χώρες.
Σε μάχες του γιουγκοσλαβικού στρατό με τον UCK στις 18-19 Ιουλίου 1998, σκοτώθηκαν μισθοφόροι από την Υεμένη (Αμπντουλάχ Αμπού, Μοχάμετ Αμπού, Ουμέρ Αμπού και Χαζμα Αμπού), από τη Σαουδική Αραβία (Ελάντ Εμπού, Ζουμπέρ Εμπού, Μουμπάρεκ Εμπού, Ραχάμ Εμπού και Σαλεχ Εμπού) και άλλες χώρες.
UCK: Χρηματοδότηση και Ηρωίνη.
Βασικότερη πηγή χρηματοδότησης των δραστηριοτήτων του UCK (ο οποίος αποτελεί τον κύριο κορμό της Αλβανικής Μαφίας) είναι η διακίνηση και η εμπορία της ηρωίνης. Θέσεις κλειδιά για την ανάπτυξη αυτής της δραστηριότητας είναι η Πρίστινα, τα Σκόπια, το Σκέντερ, η Βράτνιτσα, η Μπλάστιτσα, το Γκόστιβαρ και η Τροπόγια.
Αμερικάνοι
Μέχρι το 1998, οι αμερικανικές υπηρεσίες δημοσίως κατήγγειλαν αλλά ανεπισήμως υπέθαλπαν τη δράση του UCK. Η κατάσταση αυτή άρχισε να αλλάζει όταν στις 24 Ιουνίου 1998, ο αμερικανός μεσολαβητής Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ συναντήθηκε (και φωτογραφήθηκε) με άνδρες του UCK στο χωριό Γιούνικ, πράγμα που εγκαινίασε την επίσημη συνεργασία του αμερικανικού παράγοντα με τον UCK, που ξεκινάει από την πολιτική χρησιμοποίησή  του για την επίτευξη των αμερικανικών σχεδίων στην περιοχή (από τον Ιούνιο 1998) μέχρι την οικονομική ενίσχυσή του με απόφαση του αμερικανικού Κογκρέσου (Απρίλιος 1999).
  Ρίτσαρντ  Χόλμπρουγκ
  Τη δεκαετία του ΄90, έγινε ο άνθρωπος που άλλαξε τον ρου της ιστορίας στην πρώην Γιουγκοσλαβία και κατ΄ επέκταση στα Βαλκάνια. Ηταν ο αρχιτέκτονας των συμφωνιών του Ντέιτον που υπογράφηκαν το Νοέμβριο του 1995, σηματοδοτώντας το τέλος του πολέμου στη Βοσνία. Ηταν ο άνθρωπος που τον Ιούνιο του 1998 συναντήθηκε (και φωτογραφήθηκε) με άνδρες του UCK, δίνοντας επίφαση νομιμότητας στην τρομοκρατική οργάνωση και μετατρέποντάς τη σταδιακά σε «πολιτικό παίκτη» στο Κόσοβο. Ηταν αυτός που τον Μάρτιο του 1999 ταξίδεψε στο Βελιγράδι, παραδίδοντας τελεσίγραφο στον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς λίγο πριν την έναρξη των ΝΑΤΟϊκών βομβαρδισμών στην πρώην Γιουγκοσλαβία.

  Σήμερα…














Δεν υπάρχουν σχόλια: