Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ



  Που  μας  οδηγούν  οι  Βλαχοδήμαρχοι!


Χρήστος Κορτζίδης

Το 1975 έγινε μέλος της ΚΝΕ και αργότερα του ΚΚΕ, ενώ διαγράφηκε το2006[1]. Το 2006 εκλέχθηκε δήμαρχος Ελληνικού με τη δημοτική παράταξη "Δημοτική Συνεργασία". Ως δήμαρχος έχει διεξαγάγει αγώνες για διάφορα θέματα που αφορούν τον δήμο Ελληνικού και την ευρύτερη περιοχή, αλλά η μορφή αγώνα για την οποία είναι πιο γνωστός είναι η απεργία πείνας, με την οποία έχουν ασχοληθεί και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Έχει κάνει δύο απεργίες πείνας που ξεπερνούν τις τρεις εβδομάδες.



Ο αγώνας στον οποίο επιστράτευσε για πρώτη φορά την απεργία πείνας αφορούσε την απελευθέρωση της παραλίας ελληνικού, ώστε η είσοδος να είναι ελεύθερη στο κοινό, χωρίς να πληρώνεται το χρηματικό αντίτιμο που είχαν επιβάλλει ιδιώτες της περιοχής. Αυτός ο αγώνας στέφεται από επιτυχία μετά από 24 ημέρες απεργίας πείνας[1], καθώς η παραλία Ελληνικού είναι πλέον προσβάσιμη χωρίς αντίτιμο.
Ένας άλλος αγώνας στον οποίο συμμετέχει είναι να γίνει το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού μητροπολιτικό πάρκο, χωρίς καθόλου οικοδόμηση. Σε αυτόν τον αγώνα συμμετέχουν και οι γειτονικοί δήμοι Γλυφάδας, Αργυρούπολης, Ηλιούπολης και Αλίμου. Επιπλέον, συμμετείχε στην οργάνωση της δενδροφύτευσης στο χώρο του παλιού αεροδρομίου που έχει γίνει από όλους αυτούς τους δήμους.


Τώρα;  

Δεν υπάρχουν σχόλια: