Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

ΓΚΙ ΦΕΡΧΟΦΣΤΑΤ


Ο Γκι Φερχόφστατ (Guy Verhofstadt) είναι πολιτικός από το Βέλγιο, που διετέλεσε πρωθυπουργός από το 1999 ως το 2008. Από το 2009 ηγείται της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη, της τρίτης μεγαλύτερης πολιτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιου, η οποία τον επέλεξε και ως υποψήφιο για τη θέση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενόψει των επικείμενων Ευρωεκλογών.

  Έδειξε  σήμερα  ότι  ξέρει  καλύτερα  την  νεότερη  Ελληνική  Ιστορία  από  τους  Ελληναράδες  που  ψήφισαν  ΟΧΙ.
 
 
“Δεν υπήρχε πρωθυπουργός ποτέ στην Ελλάδα με τόσο ισχυρή εντολή όσο εσείς. Γιαυτό πρέπει να προχωρήσετε σε μεταρρυθμίσεις και να τα αλλάξετε όλα, όπως έκανε ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο μεγαλύτερος μεταρρυθμιστής του μεσοπολέμου” απάντησε στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα από το βήμα του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου ο Γκι Φερχόφσταντ, σε μία ομιλία που καταχειροκροτήθηκε. 
“Είμαστε έτοιμοι να βρούμε μια λύση, όμως πρέπει να κάνετε κι εσείς αυτά που πρέπει. Δείξτε μας ότι είστε ηγέτης και όχι ψευτοπροφήτης” προέτρεψε τον Ελληνα πρωθυπουργό ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού κόμματος των Φιλελευθέρων, ο οποίος κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να μην ακολουθήσει και ο ίδιος το πελατειακό σύστημα των προηγούμενων κυβερνήσεων να αναδιαρθρώσει εξολοκλήρου το Δημόσιο, να ανοίξει τα επαγγέλματα και να ιδιωτικοποιήσει τις τράπεζες. 
"Αποφασίστε πως θέλετε να μείνετε στην Iστορία κ. Τσίπρα: ως ένα εκλογικό ατύχημα που έκανε τον ελληνικό λαό φτωχότερο ή ως τον πραγματικό επαναστάτη μεταρρυθμιστή στην παράδοση που θεμελίωσε ο Τρικούπης και ο Βενιζέλος (φυσικά και δεν μιλάω για τον Βενιζέλο του ΠΑΣΟΚ)" είπε χαρακτηριστικά ο Φερχόφσταντ. 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: