Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2013

ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΜΕΣΩ ΔΕΗΓιατί το χαράτσι στα σπίτια πρέπει να συνεχίζει να εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και όχι μέσω της εφορίας.


1ον Αν πληρώνεται μέσω της ΔΕΗ, αν κάποιος διακόψει την ηλεκτροδότηση του ιδιοκατοικούμενου ακινήτου του θα σταματήσει να πληρώνει και το χαράτσι.

2ον Εφ’ όσον λοιπόν κλείσει το δικό του ακίνητο ( με σχετικά μεγάλη αντικειμενική αξία ) και πάει να μείνει σε ένα άλλο ακίνητο με φτηνό ενοίκιο, το δηλώνει αυτό στο Ε1 σαν πρώτη κύρια κατοικία και έτσι απαλλάσσεται και  από το αυξημένο τεκμήριο διαβίωσης της ιδιοκατοίκησης, ενώ παράλληλα έχει και μια μικρή φοροαπαλλαγή λόγω ενοικίου  και  δεν  πληρώνει  χαράτσι.

Αν το χαράτσι πληρώνεται μέσω της εφορίας,

1ον Θα πληρώνει το χαράτσι είτε κλείσει το σπίτι του είτε όχι.

2ον Αν δεν έχει να το πληρώσει ή δεν καλύπτει με τα ανύπαρκτα εισοδήματά του το τεκμήριο διαβίωσης κύριας κατοικίας εφ όσον συνεχίσει να παραμένει στο ίδιο του το σπίτι, είτε γιατί έμεινε άνεργος, είτε έγινε χαμηλόμισθος ή χαμηλοσυνταξιούχος, τότε και θα μπει στην φυλακή για χρέη προς το δημόσιο και θα χάσει το σπίτι του γιατί θα του το πλειστηριάσουν για το αντίστοιχο χρέος.Άρα μας συμφέρει το χαράτσι να πληρώνεται μέσω της ΔΕΗ, και όχι μέσω της εφορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: