Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΧΙΟ ΤΡΑΒΗΞΕ ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗ...

Η πάρα κάτω είδηση από το ygeianet.gr είναι ενδεικτική του τι θα συμβεί σε λίγο στα νοσοκομεία ολόκληρης της χώρας.


Έχει αποφασισθεί από την Τρόικα και θα εκτελεστεί από την κυβέρνηση το κλείσιμο 45-50 νοσοκομείων παρ’ αυτα και χωρίς κανένα πρόγραμμα και σχέδιο.

Οι πιο τυχεροί από τους εργαζόμενους θα μετακινηθούν από μερικά χιλιόμετρα μέχρι και εκατοντάδες χιλιόμετρα από την προηγούμενη θέση τους για να συνεχίσουν να λαμβάνουν τις πενιχρές πια αποδοχές τους και για να διατηρήσουν το δικαίωμα στην δουλειά. Οι πιο άτυχοι θα απολυθούν.

Είναι τραγικό ότι οι πρώτες απολύσεις θα συμβούν στον ευαίσθητο χώρο της υγείας, εκεί δηλαδή που πριν από 3 χρόνια μας διαβεβαίωναν ότι θα ήταν ο μόνος χώρος που θα γινόντουσαν προσλήψεις κατ εξαίρεση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Και τώρα; Θα γίνουν ακριβώς τα αντίθετα.

Τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στα νοσοκομεία από το τρέχον έτος αλλά σίγουρα από το 2013 θα είναι ανυπέρβλητα, και θα οδηγήσουν στην πλήρη κατάρρευση του ετοιμόρροπου ήδη συστήματος υγείας.

Ασθενείς θα ψάχνουν για γιατρούς και περίθαλψη, γιατροί και νοσηλευτές, εφ’ όσον δεν θα τους στείλουν σπίτι τους οι κυβερνώντες ώστε να εκπληρωθεί το αίτημα των τροικανών για 15.000 απολύσεις εντός του 2012, θα ψάχνουν για μια θέση στον «ήλιο» σε καμιά Ικαριά, Λέρο, Λήμνο, Αϊ Στράτη, Μακρόνησο και Γυάρο αν υπήρχαν και εκεί κάποια νοσηλευτικά Ιδρύματα.

Και θα ανασυρθούν από τα συρτάρια του υπουργείου παλιοί νόμοι ( αυτοί που έβαζαν χιλιάδες υποχρεώσεις στους γιατρούς του ΕΣΥ για να δικαιολογηθεί το ειδικό μισθολόγιό τους που τώρα πάει περίπατο ) για να «νομιμοποιηθούν» οι παρανομίες τους και θα επιστρατευθούν και τα ανάλογα παπαγαλάκια για να προπαγανδίσουν τις αθλιότητες τους.

Δυστυχώς γυρνάμε ολοταχώς στην δεκαετία του 1940 και όχι στην δεκαετία του 1990 που θέλουν να πιστεύουν μερικοί.





http://www.ygeianet.gr/keimeno.php?id=31955


Παράπλευρη απώλεια, επιπρόσθετη των μύριων όσων προβλημάτων έχει επιφέρει η διασύνδεση των Νοσοκομείων Λέσβου και Λήμνου, είναι και η προσπάθεια κάλυψης των αναγκών του ενός εις βάρος του άλλου. Γιατί, ενώ με τη διασύνδεση κοντινών μονάδων στην ηπειρωτική χώρα, επιτυγχάνεται οικονομία δυνάμεων, ακόμη και σε προσωπικό, στο νησιωτικό Νομό Λέσβου η συγχώνευση δύο νοσοκομείων οδηγεί σε τραγελαφικές, έως και εγκληματικές για τη δημόσια υγεία καταστάσεις. Εν προκειμένω, χθες το πρωί δόθηκε εντολή απ’ το διοικητή των Νοσοκομείων να μετακινηθεί ένας αναισθησιολόγος απ’ τη Μυτιλήνη στη Λήμνο, που έχει μείνει απ’ την αρχή του καλοκαιριού με έναν μόνο. Αν όμως φύγει ένας αναισθησιολόγος απ’ τη Μυτιλήνη για τη Μύρινα, μένει ολόκληρη η Λέσβος μόλις με ένα γιατρό αυτής της ειδικότητας.

Οι αντιδράσεις των γιατρών του Νοσοκομείου, οι οποίοι αδυνατούν να αποδεχθούν την τορπίλη την οποία δέχεται με τη μετακίνηση αυτή στο σύνολό του το σύστημα δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας ενός πληθυσμού της τάξης των 100.000 κατοίκων, ενδεχομένως να αποτρέψει - προσωρινά - το έγκλημα που πάει να συντελεστεί και το οποίο αναδεικνύει την επιτακτική, όσο ποτέ, ανάγκη να υπάρξει άλλη αντιμετώπιση του τομέα υγείας στα νησιά.







Δεν υπάρχουν σχόλια: