Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

ΟΜΕΡΤΑ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ


Η είδηση καλύφθηκε λεπτομερώς από τον ημερήσιο τύπο.
Λεπτομερώς; Σχήμα λόγου! Απουσιάζει από όλα τα δημοσιεύματα το όνομα της ιδιωτικής κλινικής και των υπευθύνων.
Αν αυτό το δυσάρεστο συμβάν ελάμβανε χώρα σε δημόσιο νοσοκομείο αυτό θα ξεφωνίζετο και από τον τύπο και από τα κανάλια και τα ονόματα των υπευθύνων θα ήταν πρωτοσέλιδα.
Και που πήγαν να αντιμετωπιστούν, δωρεάν βεβαίως - βεβαίως, αυτά τα ατυχή περιστατικά;
Που αλλού; Μα φυσικά στο ΕΣΥ που τόσο λοιδορούν και ο τύπος και τα κανάλια!

28/06/2010Καταρράκτης... λοιμώξεων(ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)
Στο μικροσκόπιο της έρευνας βρίσκεται το περιστατικό με τη λοίμωξη που υπέστησαν στα μάτια 13 ασθενείς, ύστερα από εγχείρηση καταρράκτη, σε ιδιωτική κλινική στις Σέρρες.


28/06/2010Μία επέμβαση ρουτίνας για καταρράκτη εξελίχθηκε σε θρίλερ για 13 ασθενείς (ΝΕΑ)
Κινδυνεύουν με τύφλωση
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιώργος Χάτσιος, Φωτεινή Στεφανοπούλου, Κώστας Κουκουμάκας
Συναγερμός σήμανε στις υγειονομικές αρχές της Βόρειας Ελλάδας, όταν δεκατρείς ασθενείς προσβλήθηκαν από ενδοφθαλμίτιδα- λοίμωξη στα μάτιαέπειτααπό επέμβαση καταρράκτη σε ιδιωτική κλινική στις Σέρρες. Η κατάστασή τους κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη, δεδομένου πως κινδυνεύουν με τύφλωση, ενώ οι εννέα από αυτούς υποβλήθηκαν σε νέα συμπληρωματική επέμβαση σε μια προσπάθεια καταπολέμησης του μικροβίου.


28/06/2010Επιχείρηση «καταρράκτης» (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ- ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)
Οι σοβαρές μετεγχειρητικές επιπλοκές σε δεκατρείς ηλικιωμένους που υποβλήθηκαν σε απλή οφθαλμολογική επέμβαση αφαίρεσης καταρράκτη μέσα σε διάστημα δύο ημερών, στην ίδια ιδιωτική κλινική και από τους ίδιους γιατρούς, δεν δικαιολογούνται από τη στατιστική.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας οι ασθενείς από τις Σέρρες υποβάλλονταν διαδοχικά σε χειρουργικές επεμβάσεις στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης "ΑΧΕΠΑ".



Οι 6 απ'' αυτούς υποβλήθηκαν σε δεύτερη οφθαλμολογική εγχείρηση το Σαββατοκύριακο στα νοσοκομεία «Ιπποκράτειο», ΑΧΕΠΑ και «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης όπου μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται.


Από τους 13 ασθενείς, αρχικά οι 4 διακομίστηκαν στο ΑΧΕΠΑ, οι 5 στο Ιπποκράτειο και οι υπόλοιποι στο Παπαγεωργίου ενώ χθες λίγο πριν από το μεσημέρι συγκεντρώθηκαν όλοι στο ΑΧΕΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: