Σάββατο 29 Μαΐου 2010

ΕΣΥ




Στο σημερινό του δημοσίευμα στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» ο δημοσιογράφος Γ. Παπαχρήστος αναφέρεται και στα οικονομικά του ΕΣΥ.
Έχει απόλυτο δίκιο, αλλά τα παραδείγματα που αναφέρει είναι μόνο ενδεικτικά. Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.
Υπάρχει πληθώρα περιπτώσεων κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος στον χώρο της υγείας που είναι αποτέλεσμα παλαιών πρακτικών αλλά που μεγιστοποιήθηκαν εξαιτίας του Νικήτα Κακλαμάνη και Δημήτρη Αβραμόπουλου.
Πολυφαρμακία, υπερσυνταγογράφηση, υπερβολικός αριθμός εργαστηριακών εξετάσεων, υπερκατανάλωση αναλώσιμου υλικού, προμήθεια υγειονομικού υλικού με απευθείας ανάθεση χωρίς διαγωνισμούς ( νόμος Αβραμόπουλου για τις προμήθειες ), καταστροφή αναλώσιμου υλικού χωρίς έλεγχο, υπερκοστολόγηση επιλεγμένου υγειονομικού υλικού, ανεξέλεγκτη προμήθεια και σε απροσδιόριστες τιμές των τροφίμων στα νοσοκομεία από επιλεγμένους προμηθευτές, πενταπλασιασμός της δαπάνης των συνεργείων - ( νταβατζήδων ) καθαριότητας των νοσοκομείων, χρησιμοποίηση εταιρειών φύλαξης ( security ) σε νοσοκομεία χωρίς να χρειάζονται, ενώ το μόνιμο προσωπικό των νοσοκομείων (θυρωροί) μετατρέπονται σε αργόσχολους. Κ.λ.π
Πώς προσπαθεί να περιορίσει τις δαπάνες του ΕΣΥ η Υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου;
Μα κλείνοντας Νοσοκομεία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: