Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

ΤΥΦΛΟΙ ΚΑΙ ΑΔΕΚΑΣΤΟΙ

ΑΠΟ: http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/
Ζήτω η “ανεξάρτητη” δικαιοσύνη του δικαστή με το αυθαίρετο, της Ελλάδας με την αθάνατη δεξιά και τους παντός καιρού “τεχνοκράτες” του συστήματος! θέλει η πουτάνα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει...
Απορρίφθηκε το αίτημα να τεθεί σε αργία ο Ν. Ζαγοριανός!...


Με 9-2 ψήφους ο Άρειος Πάγος απάντησε αρνητικά στο Ερώτημα του υπουργού Δικαιοσύνης για τον πρώην ανακριτή της Siemens...
Από τον Στάθη Παλαιολόγο
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας, το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου απάντησε αρνητικά πριν από λίγο στο Ερώτημα του υπουργού Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη να τεθεί σε αργία ο ανακριτής Νίκος Ζαγοριανός, λόγω της ποινικής εμπλοκής του στην υπόθεση της Siemens.
Από τα 11 μέλη του Συμβουλίου, τα 9 ψήφισαν ότι δεν πρέπει να τεθεί σε αργία ο κ. Ζαγοριανός και μόνο 2 ότι πρέπει να τεθεί, όσο διαρκεί η έρευνα για τυχόν ευθύνες του.
Αφορμή για το Ερώτημα του κ. Καστανίδη, που υπεβλήθη περίπου προ μηνός, στάθηκε το γεγονός ότι είχε ανατεθεί στον κ. Ζαγοριανό η δικογραφία με 45 συλληφθέντες κατά τη διάρκεια επίθεσης κατά αντιρατσιστών διαδηλωτών.Ο υπουργός στο έγγραφό του επικαλέστηκε το άρθρο 57 του «Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών» (νόμος 1756/1988) κατά το οποίο «ο δικαστικός λειτουργός είναι δυνατό να τεθεί σε προσωρινή αργία, όταν εκκρεμεί εναντίον του ποινική δίωξη για έγκλημα, που μπορεί να επισύρει αποστέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων».
press-gr
Αναρτήθηκε από σίβυλλα στις Πέμπτη, Φεβρουάριος 25, 2010 0 σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια: