Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2008

ΜΑΚΕΛΑΡΗΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ



04/09/2008Γιατροί: «Υπεύθυνος 10.000 θανάτων ο Αβραμόπουλος»(ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Υπεύθυνο για τον θάνατο 10.000 ασθενών, στην τετράχρονη θητεία του στο υπουργείο Υγείας, θεωρούν τον Δημήτρη Αβραμόπουλο οι νοσοκομειακοί γιατροί της χώρας. Κάθε χρόνο 2.200 ασθενείς χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας των 150 κλινών ΜΕΘ που παραμένουν κλειστές, υποστηρίζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί.
«Πρέπει να είσαι Ζαχόπουλος, για να μπορέσεις να νοσηλευτείς σε ιδιωτικό κέντρο, γιατί το ΕΣΥ συρρικνώνεται», δήλωσαν χθες ο πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), Χρήστος Παπαστεργίου, και το μέλος της γραμματείας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), Δημήτρης Βαρνάβας.
Οπως κατήγγειλαν, στη Θεσσαλονίκη, η καθυστέρηση για ραντεβού στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία είναι τεράστια και -ενδεικτικά- φτάνει τους 6 μήνες στα οφθαλμολογικά και το Πάσχα για παιδοκαρδιολογικά.
Αφαντα παραμένουν τα Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου στον Εύοσμο και στον Φοίνικα και δεν προχωρούν οι διαδικασίες για τα δύο νέα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, το Παιδιατρικό και το Ογκολογικό. Το Ογκολογικό, είπαν, δυναμικότητας 400 κλινών, θ' αντικαταστήσει το «Θεαγένειο» Αντικαρκινικό Κέντρο, το οποίο όμως έχει επίσης 400 κλίνες, αλλά ασφυκτιά.
Εξι γιατροί υπέστησαν έμφραγμα και πέθαναν εν ώρα εργασίας μόνο στο νοσοκομείο Κιλκίς. Οι κενές θέσεις γιατρών φτάνουν τις 4.500 σε όλη την Ελλάδα και δεν έχει γίνει καμία νέα πρόσληψη, είπαν και κατηγόρησαν τον Δ. Αβραμόπουλο ότι βαφτίζει «προσλήψεις» τις μονιμοποιήσεις των ειδικευόμενων. Καινούργια μηχανήματα αχρηστεύονται από λάθος διαγωνισμούς ή επειδή δεν υπάρχει προσωπικό να τα χειριστεί, ενώ κλινικές κλείνουν, λόγω έλλειψης προσωπικού.
Οι νοσοκομειακοί γιατροί συμμετέχουν στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ, στις 6 Σεπτεμβρίου, και πραγματοποιούν πενθήμερη πανελλαδική απεργία στις 15-19 Σεπτεμβρίου, ενώ στις 18 Σεπτεμβρίου θα γίνει συλλαλητήριο μπροστά στο υπουργείο Υγείας.

2 σχόλια:

ypoptos είπε...

kai kati allo o kataliloteros san kleytis pige stin salonika re nyxtaaaa.xaxax

ypoptos είπε...

re filaraki mia xara re ta exei kanei o avramopoulos kai min ksexnas den einai opoios kai opoios olokliros kagelarios